A A A +

Ik wil me inschrijven

U wilt zich inschrijven als woningzoekende in de regio Schagen. Hoe gaat dat in zijn werk? Hoe komt u aan een inschrijfformulier en waar levert u het in? En hoe werkt het woonpuntensysteem eigenlijk? Hieronder vindt u alle informatie.

Welke gemeenten omvat de regio?
De regio Schagen omvat de volgende gemeenten: Schagen en Hollands Kroon.

Hoe kunt u zich inschrijven?
U kunt zich op twee verschillende manieren als woningzoekende (laten) inschrijven.

1. Digitaal inschrijven
U kunt zich digitaal inschrijven. Klik hier om u digitaal in te schrijven.

2. Persoonlijk inschrijven
Voor een persoonlijke inschrijving zien wij u graag in ons Wooninformatiepunt aan het Laanplein 3 in Schagen. Daar kunt u het inschrijfformulier op uw gemak invullen. Nadat u het formulier heeft ingevuld, nemen wij dit nog even met u door.

Waar moet u op letten?
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een huurwoning van Wooncompagnie, klik hier voor de inkomensvoorwaarden. Vergeet bij inschrijving niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. De inschrijving kost éénmalig € 25,00. Dit bedrag kunt u alleen voldoen per pin. Voor verdere informatie verwijzen wij u door deze pagina.

Wijzigen woonpas
Heeft u zich al ingeschreven en wilt u wijzigingen doorvoeren in uw woonpas. Deze kunt u hier doorvoeren.

Meest gestelde vragen

Mijn partner heeft ook een woonpas en we willen voortaan samen op 1 woonpas. Hoe werkt dit?

U kunt samen langskomen op het Wooninformatiepunt. U vult hiervoor samen een wijzigingsformulier in waarbij u de partner laat bijschrijven op de woonpas met de meeste punten. De woonpas van uw toegevoegde partner komt hiermee te vervallen. U behoudt de punten die gekoppeld zijn aan de pas die wordt behouden. 

Mijn relatie is uit en mijn partner wil een eigen woonpas. Hoe werkt dat?

In dit geval wordt de woonpas gesplitst. Dat kunt u op dit formulier aanvragen. Daarna komt u samen langs met u ex-partner in het Wooninformatiepunt in Schagen. De hoofdaanvrager houdt de huidige pas. De medeaanvrager ontvangt een nieuwe woonpas na betaling van € 25. U krijgt beide de inschrijfduur van de oorspronkelijke woonpas.

Problemen met inloggen als woningzoekende van de Vestiging Schagen?

Als u problemen ondervindt bij het inloggen als woningzoekende Vestiging Schagen kunt u altijd contact opnemen met de medewerkers van de Vestiging Schagen via 0900 20 23 373 (lokaal tarief).

Mijn partner heeft nog geen woonpas maar ik wil hem/haar toevoegen op mijn woonpas. Hoe werkt dat?

U kunt samen langskomen op het Wooninformatiepunt. U vult hiervoor een wijzigingsformulier in waarbij uw toegevoegde partner zelf het gedeelte voor de medeaanvrager volledig invult. De opgebouwde dagpunten en eventueel opgebouwde reactiepunten blijven gewoon gehandhaafd.
wipschagen

Wijzigingen woonpas

Wilt u wijzigingen doorvoeren op uw woonpas? Klik hier.
Postbus 160
1620 AD Hoorn (NH)
Nieuws Bezoekadressen Disclaimer
0900 20 22 373
(lokaal tarief)
Ma. t/m vr. 08.00 tot 17.00 uur.
Na 17.00 uur en in het weekend
alleen voor noodgevallen.