A A A +

Purmerend

Welkom in Purmerend!

Purmerend is een stad die nog steeds groeit, te midden van groen, grenzend aan water en liggend in de luwte van Zaanstad en Amsterdam. Een prima stad om te wonen en te leven. We nemen u mee voor een rondje door de stad.

Over de historie
Purmerend bestaat al zo’n 750 jaar. In 2011 werd met veel succes het 600-jarig bestaan van de stad gevierd. Een stad met een lange geschiedenis. Maar ook een stad die de afgelopen decennia enorm is gegroeid en veranderd. Er is een stad ontstaan met vele nieuwe wijken en uitgebreide voorzieningen. Een stad in verandering dus.

Over de wijken
Purmerend bestaat uit 7 grote wijken: Centrum, Gors, Wheermolen, Overwhere, Purmer-Noord, Purmer-Zuid en Weidevenne. Deze wijken zijn opgedeeld in kleinere wijken.

Over de voorzieningen

Elke wijk beschikt over een diversiteit aan voorzieningen: scholen (zowel basis- als voortgezet- en speciaal onderwijs), kinderopvang, winkelcentra en locaties voor culturele en sportactiviteiten. Er zijn prima openbaar vervoerverbindingen. In elke wijk zijn huisartsen te vinden. In de Gors zijn brandweer, politie en het streekziekenhuis Waterland gevestigd. In het centrum bieden de Koemarkt en oude binnenstad horecavertier in overvloed. In Weidevenne - aan de overkant van het Noordhollands Kanaal - vindt u een nieuwe kinderrijke wijk met veel verschillende bouwstijlen. Deze nieuwste wijk heeft een eigen (het derde) treinstation en een prima busverbinding richting Amsterdam.

Over de inwoners

In alle wijken van Purmerend ontmoet u inwoners van alle leeftijdscategorieën, van alle gezindten en vele culturen. In de zomermaanden biedt Purmerend aan veel toeristen van over de hele wereld verblijf. Trekpleister is de wekelijkse warenmarkt op dinsdag.

Over het woongenot

U woont goed in Purmerend. Purmerend is een stad met historie en moderne architectuur. De verhouding koopwoningen-huurwoningen bedraagt 80-20. Voor elke leeftijdscategorie is wel een woning te vinden.

 

 

Voorbeeld woningen


Terug naar overzicht

Woninggegevens:

Woningtype:
Eengezinswoningen:
1823
Galerijwoningen:
362
Etagewoningen:
469
Maisonnettes:
613
Mindervalide won.:
33
Woonzorg woningen:
120
HAT-woningen:
21
Aanleunwoningen:
106
Postbus 160
1620 AD Hoorn (NH)
Nieuws Bezoekadressen Disclaimer
0900 20 22 373
(lokaal tarief)
Ma. t/m vr. 08.00 tot 17.00 uur.
Na 17.00 uur en in het weekend
alleen voor noodgevallen.