Publicatiedatum: 11 juli 2022

Wooncompagnie overhandigt sleutel aan eerste bewoners

‘Deze woning is ruim, gasloos, heeft zonnepanelen en ligt op een mooie plek. Ik houd van Middenbeemster, dit voelt zo goed.’ Michelle Raps (30) stak haar blijdschap niet onder stoelen of banken toen ze de sleutel ontving van haar appartement aan de Blaarkopstraat in  nieuwbouwplan De Keyser in Middenbeemster.

Eindelijk in aanmerking voor een woning
‘Sinds mijn achttiende sta ik ingeschreven als woningzoekende,’ vertelt Michelle. ‘Op een goede dag hoorde ik dat ik in aanmerking kwam voor een huurwoning in het plan De Keyser. Ik sprong een gat in de lucht. De woning is ruim en heeft een grote slaapkamer. Ik ben er echt heel blij mee. Na al die jaren heb ik eindelijk een eigen stek.’

Twee identieke blokken
Wooncompagnie realiseert binnen dit project vierentwintig woningen. Het betreft twintig driekamer- en vier tweekamerwoningen, verdeeld over twee bouwblokken. De twaalf woningen aan de Blaarkopstraat werden vorige week opgeleverd. De zes benedenwoningen hebben twee slaapkamers en een open keuken. Vanuit de woonkamer is er toegang tot de tuin. Vier van de bovenwoningen hebben twee slaapkamers, twee bovenwoningen hebben één slaapkamer. Deze woningen hebben eveneens een open keuken. Vanuit de woonkamer is er toegang tot het balkon. Elke woning heeft twee zonnepanelen.

Veel jonge gezinnen
Michelle en haar zevenjarige dochter kunnen niet wachten totdat ze kunnen verhuizen. ‘Ik werk in het onderwijs, heb binnenkort vakantie en ga meteen beginnen met klussen. Dit is echt onze plek. Het is nieuwbouw en waarschijnlijk komen hier veel jonge gezinnen wonen. Bovendien krijgt mijn stiefzus de woning ónder ons. Hoe leuk is dat?’

De oplevering van het bouwblok aan de Zwartbontstraat volgt na de zomer. Aannemer binnen dit project is KBK Bouwgroep uit Volendam.