Publicatiedatum: 18 november 2022

Op welke temperatuur kan ik de thermostaat ’s nachts het beste zetten? Hoe kan ik zelf de temperatuur van de cv-ketel verlagen en hoe ga ik om met de radiatoren in mijn woning? Heeft ventileren geen slechte invloed op mijn energierekening? Op deze en andere vragen krijgen huurders van Wooncompagnie antwoord in een nieuwe interactieve video over het zo gunstig mogelijk verwarmen van de woning. In de video worden uiteenlopende tips gegeven waarmee bewoners toch comfortabel kunnen wonen én tegelijkertijd zo zuinig mogelijk kunnen omgaan met energie.

Elke installatie werkt weer anders als bewoners willen besparen
Wooncompagnie vindt het belangrijk dat huurders in een goed verwarmde woning wonen. Tegelijkertijd draagt de corporatie betaalbaarheid hoog in het vaandel. ‘Het is daarom belangrijk dat bewoners op de juiste manier omgaan met de verwarmingsinstallatie in hun woning,’ vertelt Paul Stegers, teamleider Beheer en Onderhoud bij Wooncompagnie. ‘We verwarmen onze woningen op drie verschillende manieren: via een cv-installatie, warmtepomp of stadsverwarming. Er wordt gebruik gemaakt van vloerverwarming en verwarming met radiatoren en convectoren. Elke installatie werkt weer anders en vraagt andere handelingen, zeker als bewoners willen besparen op de energierekening.’

Slimme ventilatietips
In de interactieve video kunnen bewoners aangeven welke verwarmingsinstallatie ze gebruiken en vervolgens wordt stapsgewijs uitgelegd hoe daar zo optimaal mogelijk gebruik van kunnen maken. Ook krijgen ze slimme ventilatietips. Zo wordt ingegaan op de gunstige invloed van een goede ventilatie op de verwarming van de woning. Met al deze tips kunnen bewoners ervoor zorgen dat de woning goed en zo voordelig mogelijk wordt verwarmd.

Waarom een interactieve video?
Steeds meer mensen hebben moeite met lezen, zo ervaart ook Wooncompagnie. Van ouderen die moeite krijgen met kleine lettertjes, jongeren die steeds minder lezen, tot mensen met dyslexie of een anderstalige achtergrond. Ook blijken mensen die last hebben van stress veel minder ontvankelijk te zijn voor geschreven teksten. Wooncompagnie zet daarom ook andere communicatiemiddelen in, om zo meer bewoners goed te kunnen bereiken.

Duidelijke taal, duidelijke stappen
De interactieve video is een andere manier om informatie helder over te brengen. Het helpt de kijker in duidelijke stappen door alle informatie heen. De interactieve verwarmingsvideo is te vinden op de website van Wooncompagnie: https://www.wooncompagnie.nl/video-verwarmen-woning/