Publicatiedatum: 10 oktober 2019

 

De Vooruitgang, De Zorgcirkel en Wooncompagnie bouwen een nieuwbouwcomplex met 102 appartementen aan de Friese Vlaak in de nieuwe Volendamse wijk de Broeckgouw. Het complex wordt voorzien van een warmtepomp, zonnepanelen, is uitstekend geïsoleerd en wordt omringd door groen. Genoeg om voor warm te lopen toch? ‘Ik zou hier dolgraag willen wonen,’ zei één van de aanwezigen op 26 augustus jl. tijdens het officiële startmoment van de bouw.
Warm in de winter, koel in de zomer
Dat duurzaamheid en comfort hand in hand gaan, bewijst dit unieke project. Om de energiebehoefte te verlagen, worden de vloeren, gevels en daken zeer goed geïsoleerd. Hierdoor zijn de woningen in de winter aangenaam warm en warmen de panden in de zomer minder snel op. Bovendien worden de appartementen standaard voorzien van zonwering, die zó uitrollen dat de bewoners evengoed kunnen genieten van het mooie uitzicht.
Warmtepomp, vloerverwarming en zonnepanelen
Als het gaat om duurzaamheid leggen de drie samenwerkingspartners de lat hoog. Zo wordt aan de eisen van Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG) voldaan, terwijl dit bij vergunningaanvragen pas vanaf 1 juli 2020 verplicht is. Elk van de drie gebouwen krijgt een eigen warmtepomp met bronnen tot wel 150 meter diepte die, door middel van lage temperatuur-vloerverwarming, de woningen verwarmen en koelen. Er wordt 3-dubbel glas aangebracht en op de daken komen maar liefst 646 zonnepanelen. Bewoners wonen aan de Friese Vlaak dus niet alleen comfortabel en verzorgd, ook nog eens bijna energieneutraal.

Wonen zoals je dat zelf wilt
Het complex omvat in totaal 102 appartementen en biedt verzorgd wonen voor mensen (vanaf 67 jaar) met uiteenlopende zorg- en ondersteuningsvragen. De bewoner regelt zelf de gewenste zorg met De Zorgcirkel. KBK bouwgroep realiseert dit bijzondere project, dicht bij haar eigen nieuwe en energie neutrale hoofdkantoor.
Meer weten? Kijk op www.friesevlaak.nl