Publicatiedatum: 11 februari 2020

Kijkochtend Wooncompagnie druk bezocht

Gluren bij de Buren in plan Drontermeer: ‘Leuk om te zien hoe onze buren straks wonen’

‘We volgen de bouw van dit complex al wekenlang van een afstand. Dat we de woningen nu ook van binnen mogen bekijken en kunnen zien hoe onze buren straks wonen, is erg leuk.’ Dit was één van de reacties tijdens de kijkochtend in het plan Drontermeer op zaterdag 8 februari. Onder de noemer ‘Gluren bij de Buren’ nodigde Wooncompagnie omwonenden, toekomstige bewoners en andere betrokkenen uit een kijkje te nemen op de bouwplaats en in een viertal verschillende woningen. Op de voormalige schoollocatie Purmer-Zuid realiseert de corporatie 30 appartementen voor één- en tweepersoonshuishoudens. ‘Het leuke was dat we tijdens deze ochtend meteen kennis konden maken met sommige van onze toekomstige buren,’ aldus één van de aanwezige omwonenden.  

Wooncompagnie, aannemer Van Wijnen en de gemeente Purmerend hebben de omwonenden bewust vanaf het prille begin betrokken bij de bouw(plannen). Zo ontvangen de buurtbewoners regelmatig informatie over het project. De omwonenden zullen ook worden uitgenodigd voor een feestelijk moment, als de woningen aankomende zomer gerealiseerd zijn. ‘Met dit feestelijk moment willen we bewoners welkom heten in hun nieuwe buurt en omwonenden bedanken voor hun begrip en medewerking,’ aldus Mascha Kramer, procesmanager bij de woningcorporatie. 

Duurzaam en comfortabel wonen

Het plan Drontermeer omvat 13 startersappartementen en 17 maisonnettewoningen. Wonen in Drontermeer is comfortabel en vooral ook duurzaam wonen. Het complex beschikt over een lift en binnentuin, die door Wooncompagnie worden ingericht. Bij oplevering worden de woningen aangesloten op het Stadsverwarmingsnet en op het dak van het complex prijken zonnepanelen.

Doorstroming stimuleren
Wooncompagnie probeert de doorstroming op de woningmarkt zoveel mogelijk te stimuleren. Daarom wordt een groot deel van de huurwoningen met voorrang aangeboden aan woningzoekenden die een sociale huurwoning achterlaten. Deze woning komt weer beschikbaar voor andere woningzoekenden. Ook binnen het project Drontermeer was dit het geval.

Kansen voor starters
Tegelijkertijd vindt de corporatie het belangrijk dat ook jonge woningzoekenden kansen krijgen op passende woonruimte. Om die reden kregen bij de toewijzing van de appartementen in Drontermeer woningzoekenden tot en met 27 jaar en starters op de woningmarkt (woonachtig in Purmerend) eveneens voorrang.