Publicatiedatum: 21 oktober 2021

In maart 2021 is in opdracht van Wooncompagnie gestart met de bouw van 35 sociale huurappartementen aan het Westerpark in Schagen. Deze week bereikten we de mijlpaal van het hoogste punt. 

Oplevering in het voorjaar 
De bouw verloopt voorspoedig en de oplevering staat gepland voor het voorjaar van 2022. Om het hoogste punt te vieren hebben Anneke Timmermans en Mascha Kramer van Wooncompagnie samen met Karel Hoekman van Van Wijnen een dakplaat met vlaggen op het dak gehesen. 
Het project aan het Westerpark is door Wooncompagnie samen ontwikkeld met Van Wijnen en is ontworpen door Venster Architecten in samenwerking met Bastiaan Jongerius Architecten.

​​​​​​​​​​​​​​Een steentje bedragen
Het complex bestaat uit 35 gelijkvloerse driekamerwoningen, gelegen op de begane grond, eerste, tweede en derde verdieping. Alle woningen krijgen een eigen parkeerplaats in de parkeergarage, die zich onder de woningen bevindt. Daarnaast komen er in de parkeergarage en buiten nog openbare parkeerplaatsen. De huurappartementen dragen weer een steentje bij het oplossen van de enorme vraag naar betaalbare huurwoningen in gemeente Schagen.