Publicatiedatum: 21 januari 2020

Informatiebijeenkomst in Tuitjenhorn voor mensen van 65 jaar en ouder

Langer zelfstandig thuis wonen: Wat is mogelijk?

 

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen. Hoe doe je dat? Er komt nogal wat bij kijken. Waar moet je aan denken als je zo lang mogelijk zelfstandig wil wonen? Wat zijn de mogelijkheden binnen je eigen of andere woning? Welke partijen kunnen je ondersteunen? Op deze en andere vragen krijgen bezoekers tijdens de bijeenkomst op 23 januari in Dorpshuis Ahoj in Tuitjenhorn een passend antwoord. Deze bijzondere informatieochtend is een samenwerkingsverband van De Seniorenvereniging/KBO Tuitjenhorn, het wijkteam van de gemeente Schagen, Wooncompagnie, WonenPlusWelzijn en de brandweer.

 

Het programma

Cor Bes, voorzitter van de Seniorenvereniging/KBO Tuitjenhorn opent de bijeenkomst met een hartelijk welkom voor alle bezoekers. Daarna legt het wijkteam uit wat zij voor de aanwezigen kunnen betekenen. Bijvoorbeeld om de bereikbaarheid, de toegang en het gebruik van hun woning te verbeteren. Dan is het de beurt aan Wooncompagnie. Zij geven onder meer praktische informatie over hoe men zich kan inschrijven voor een sociale huurwoning en wat te doen bij verhuisplannen. WonenPlusWelzijn presenteert vervolgens de diensten die zij aanbiedt om op een goede manier thuis te kunnen blijven wonen. De brandweer sluit het gezamenlijke deel tenslotte af met een verhaal over hoe huizen brandveiliger te maken zijn. Na het gezamenlijke deel kunnen bezoekers bij de verschillende kraampjes van deze partijen langs voor extra informatie en het stellen van vragen.

 

Secretaris Willem Tesselaar van de Seniorenvereniging/KBO Tuitjenhorn zegt erover: ‘We hopen op deze manier zo veel mogelijk mensen op weg te helpen binnen de mogelijkheden die er voor hen zijn. We vinden het heel belangrijk dat iedereen die dat wenst, zo lang mogelijk op een prettige manier in de eigen woning kan blijven wonen. Of bijgestaan wordt bij het zoeken naar een andere woning als dit een wens is.

                                                                                                                                         
Waar, wanneer en hoe laat?
De bijeenkomst vindt plaats op 23 januari van 10.00 -12.00 uur in Dorpshuis Ahoj, Dorpsstraat 37 in Tuitjenhorn. Na ontvangst met koffie en thee, begint de presentatie om 10.00 uur.

 

Bijeenkomst in Schagen
In februari wordt nog een bijeenkomst ‘langer zelfstandig thuis wonen’ georganiseerd. Meer informatie hierover volgt later.