Publicatiedatum: 10 februari 2020

Informatiebijeenkomst in Schagen voor ouderen op 19 februari
Langer zelfstandig thuis wonen, hoe doe je dat?

We willen allemaal zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen, in onze eigen omgeving. Maar wat komt daar bij kijken? Welke mogelijkheden zijn er en welke partijen kunnen hierbij helpen? Op al deze vragen krijgen bezoekers een passend antwoord, tijdens een bijeenkomst op woensdag 19 februari in de Groene Schakel, in Schagen. De informatiemiddag is een initiatief van de SBOS (Ouderenbond Schagen), het wijkteam van de gemeente Schagen, Wooncompagnie en WonenPlusWelzijn.

Informatie en tips
Tijdens de bijeenkomst, die wordt geopend door de heer Brand, de voorzitter van de SBOS, krijgen bezoekers uiteenlopende informatie en tips over het zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Zo vertelt het wijkteam hoe de bereikbaarheid, de toegang en het gebruik van een woning kunnen worden verbeterd. Maar wat doe je als je verhuisplannen hebt? Hoe schrijf je je in voor een sociale huurwoning? Over dit soort zaken geven vertegenwoordigers van Wooncompagnie de nodige praktische informatie. WonenPlusWelzijn laat weten welke ondersteunende diensten de organisatie biedt om op een goede manier thuis te kunnen blijven wonen. Hekkensluiter is een presentatie van de brandweer, die uitlegt hoe huizen brandveiliger kunnen worden gemaakt.

Mensen op weg helpen
Bezoekers die meer willen weten, kunnen na het gezamenlijke deel terecht bij verschillende kraampjes. De deelnemende partijen voorzien de aanwezigen daar graag van extra informatie en beantwoorden al hun vragen. ‘We hopen met deze bijeenkomst zoveel mogelijk mensen op weg te helpen binnen de mogelijkheden die er voor hen zijn,’ zegt Esther van Vugt, Welzijnsconsulente bij Wonen Plus Welzijn. ‘Samen met alle andere deelnemende partijen vinden we het heel belangrijk dat iedereen die dat wil, zo lang mogelijk en op een prettige manier, in de eigen woning kan blijven wonen. Of, als dit een wens is, wordt bijgestaan bij het zoeken naar een andere woning.’    

Waar, wanneer en hoe laat?
De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 19 februari van 14:00 -16:00 uur in de Groene Schakel Iepenlaan 56 in Schagen. Na ontvangst met koffie en thee, begint de presentatie om 14:15 uur.