Publicatiedatum: 8 november 2023

BPD realiseert 24 sociale huurwoningen voor Wooncompagnie

Dinsdag 7 november vond, in aanwezigheid van wethouders Verkroost en Saaf van gemeente Purmerend, het ondertekenmoment plaats tussen ontwikkelaar BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Wooncompagnie. De woningcorporatie  tekende voor de afname van 24 sociale huurwoningen in deelplan 6 en 7 van nieuwbouwwijk De Keyser in Middenbeemster.

Sociale huurwoningen met een gezamenlijke binnentuin
De 24 woningen zijn twaalf beneden-bovenwoningen van ongeveer 72 m2 en twaalf grondgebonden woningen van 76 m2. De woningen liggen rondom een gezamenlijke binnentuin en passen naadloos binnen de architectuur van de overige 75 grondgebonden woningen van deelplan 6 en 7 van De Keyser. Aannemer KBK Bouw start in maart 2024 met de bouw van de woningen. De verwachte oplevering is eind 2025.

Een diverse wijk
Anneke Timmermans, Regisseur Woningen van Wooncompagnie: ‘We zijn verheugd dat we wederom 24 sociale huurwoningen aan deze wijk kunnen toevoegen. Wooncompagnie vindt het belangrijk dat er voor iedereen een passende woning is. Dat weten we hier samen met BPD te realiseren. Door de mix aan woningen wordt namelijk ook dit deelplan een mooie gevarieerde wijk met een diversiteit aan bewoners.’

De Keyser past bij Beemsters karakter
Met de realisatie van deelplan 6 en 7 nadert nieuwbouwplan De Keyser de eindfase. Deze wijk past volledig bij het karakter van de Beemster: geen massale nieuwbouw, maar intiem, gevarieerd en dorps. De woningen staan op ruime kavels. En de plantsoentjes en speelvelden maken de wijk ook zeer kindvriendelijk. De opzet van het plan is typisch ‘des Beemsters’, met polder- en waterwegen die de hoofdverdeling bepalen en kleine aftakkingen in de vorm van fietspaden, wandelroutes en groenzones.