Publicatiedatum: 11 september 2023

Wooncompagnie neemt in de gemeente Hollands Kroon deel aan het Schuldenknooppunt. Via dit centrale punt kunnen schuldhulpverleners en schuldeisers digitaal communiceren. Snel, betrouwbaar, veilig en uniform. Het Schuldenknooppunt heeft geen winstoogmerk. Mensen met financiële problemen worden op deze manier sneller, beter en efficiënter geholpen bij het regelen van hun schulden.

Dit is een grote stap vooruit in de schuldhulpverlening. Er komt eerder schuldenrust voor mensen met financiële problemen. En ook de maatschappelijke kosten van schulden nemen af.

Schuldeisers, schuldhulpverleners én mensen met financiële problemen willen maar één ding: een snelle regeling van schulden. En toch duurt het vaak langer dan 3 maanden voordat schuldeisers en schuldhulpverleners tot een akkoord zijn gekomen. Dit kan en moet sneller.

Via het Schuldenknooppunt wisselen schuldhulpverleners van de gemeente en schuldeisers standaard berichten uit. Er zijn minder handmatige handelingen nodig. Dit maakt schuldregelen sneller en efficiënter en er is minder ruimte voor fouten. Het systeem is veilig en de AVG is geborgd. Wanneer alle landelijke partijen zoals schuldeisers aansluiten op het Schuldenknooppunt is schuldregelen binnen 3 weken mogelijk. Hierdoor ervaren mensen met financiële problemen eerder rust. Wellicht sluiten meer gemeenten waar Wooncompagnie actief is zich in de toekomst aan bij het Schuldenknooppunt.

Lees meer hier meer over het Schuldenknooppunt.