Publicatiedatum: 19 oktober 2021

De komende tijd gaat iedereen in Nederland merken dat de energierekening gaat stijgen. De maatregelen die de overheid neemt verzachten de gevolgen voor de energierekening enigszins. Toch blijft er naar verwachting gemiddeld een verhoging van 400 euro per jaar per huishouden over. Hoeveel u meer gaat betalen hangt af van uw energieverbruik en uw energiecontract.

Onaangename verrassingen?
Kijkt u de komende tijd in uw contract na of u binnenkort tariefswijziging kunt verwachten. Huishoudens hebben dan meer tijd om maatregelen te nemen als dat nodig is. Minder energie verbruiken is soms maar beperkt mogelijk, maar kan toch helpen. Denk aan korter douchen, of de verwarming een graadje lager zetten. Welke maatregelen het meest passen, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en voorkeuren.

Neem contact op
Mocht u door een stijgende energierekening in financiële problemen komen, neem altijd contact op met uw energieleverancier. Meer informatie hierover vindt u bij Consuwijzer.nl. Is het probleem groter dan alleen de energierekening? Dan kunt u voor advies terecht bij het Nibud.

Voor de meest actuele informatie over de stijgende energierekening verwijzen wij u graag naar: rijksoverheid.nl