Publicatiedatum: 22 augustus 2022

De zomers worden langer en steeds warmer. Er zijn deze zomer weer diverse warmte-records verbroken. Ook de afgelopen periode was het ontzettend warm. Deze trend leidt ook tot opwarming van woningen. Temperaturen van boven de 30 graden in de woning tijdens en na een hittegolf komen steeds vaker voor.

Uw hulp is nodig
Wat doet deze warmte in de woning met bewoners? Wat kunnen we in de toekomst samen doen om opwarming van de woning te voorkomen? Om meer informatie te krijgen vragen wij uw hulp. Vult u de vragenlijst ‘Belevingsonderzoek hitte in woning 2022’ voor ons in?

Onderzoekbureau
Het onderzoek wordt uitgevoerd door RIGO. Zij zijn een onafhankelijk onderzoeksbureau op het gebied van wonen en de leefomgeving. Indien u vragen heeft dan kunt u de RIGO-helpdesk bereiken:

  • Dr Roland Goetgeluk (roland.goetgeluk@rigo.nl)
  • Sander ten Hove MSc (sander.ten.hove@rigo.nl)


Via deze link komt u bij de vragenlijst. Hartelijk dank alvast voor uw deelname!

Over het onderzoek
De vragenlijst maakt onderdeel uit van een groter onderzoek naar beleving van hitte in woningen in de stad voor het programma van het Nationaal Kennis- en innovatieprogramma Water en Klimaat (NKWK). Mede door uw hulp kunnen woningcorporaties, gemeenten, huisartsen, GGD's samen met bewoners - u dus - tot plannen van aanpak komen om in de toekomst beter met hitte om te kunnen in uw woning.