Publicatiedatum: 8 maart 2023

Houd ons als Bestuurssecretaris op koers

24-36 uur per week I WO I € Schaal L: € 4.449 - € 6.544 I Hoorn

Jij helpt ons op koers te blijven
Als Bestuurssecretaris adviseer, ondersteun en ontzorg je de directeur-bestuurder, ons Managementteam en de Raad van Commissarissen. Daar krijg je energie van. Je bent nadrukkelijk geen assistent, maar complementair aan de directeur-bestuurder en de managers. We blijven op koers doordat jij bovenop het bestuurlijke beleids- en besluitvormingsproces zit, helpt prioriteiten te stellen, te begrenzen, te bewaken en goed te delegeren. Je bent inhoudelijk goed op de hoogte en houdt relevante ontwikkelingen bij.

Je draagt actief bij
In deze rol vervul je een belangrijke spilfunctie tussen directeur-bestuurder, het Managementteam en de Raad van Commissarissen. Je bent scherp op inhoud en lopende processen en draagt van daaruit bij aan soepele besluitvormingsprocessen. Complexe inhoud weet je toegankelijk te maken, bijvoorbeeld door visualisering en je speelt een belangrijke rol bij de opvolging, uitvoering en evaluatie van genomen besluiten. Je geeft inhoud, vorm en uitvoering aan de governance jaaragenda en voert de regie voor het jaarverslag, het jaarplan en de vierjaarlijkse visitatie.

Je hebt een kritische blik
Je hebt kwaliteiten om als kritische gesprekspartner en sparringpartner voor de directeur-bestuurder op te treden. En is het tijd om een spiegel voor te houden? Dan ben jij degene die dit met stevigheid, diplomatie en tact doet. Je hebt inzicht in organisatorische en functionele verhoudingen, begrijpt de grote lijnen en kaders en bent ook in staat de details in te duiken.

Pas jij bij onze koers?
Wooncompagnie is trots op de sociale huursector die we in Nederland met elkaar hebben opgebouwd. Wij blijven pleiten voor een ruime en gevarieerde sociale huursector. Jij staat hier ook zo in. Je hebt een afgeronde WO-opleiding, bij voorkeur een bedrijfskundige, bestuurlijke dan wel juridische richting. Ook heb je ervaring met organiseren en structureren binnen een complexe omgeving. Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend en hebt redactionele vaardigheden voor onder meer beleidsnotities en het jaarverslag. Daarnaast beschik je bij voorkeur over een blauwe drijfveer in je Management Drives profiel.

Past onze koers bij jou?
Als aanjager voeg jij met jouw advies waarde toe in de rol van Bestuurssecretaris. Dat vinden we belangrijk en daar staat iets tegenover.

  • Een werkweek van 24 – 36 uur, waarbij je de uren grotendeels zelf kunt indelen. Werk je liever 4 x 9 uur, zodat je een dag extra thuis hebt? Ook dat is mogelijk.
  • Je salaris is ingedeeld in schaal L van de cao Woondiensten, met een initieel salarisbereik van € 4.449 - € 6.544 bruto bij een 36-urige werkweek. Je individuele inschaling bij aanstelling is afhankelijk van ervaring en opleiding.
  • Een jaarcontract met aansluitend vast dienstverband bij goed functioneren.
  • Mogelijkheid om hybride en flexibel te werken, met de beschikking over een mobiele telefoon en Microsoft Surface en een budget om je werkplek thuis in te richten.
  • Een persoonlijk loopbaanontwikkelingsbudget en focus op je talenten: wat vind je leuk en waar ben je goed in?
  • Wooncompagnie hecht belang aan ontmoeting tussen collega’s, jouw gezondheid en een fijne werksfeer. Om hierin te ondersteunen bieden we iedere dag een gezonde en verse lunch aan waarin je met al je collega’s samenkomt, voor een beperkte eigen bijdrage van € 1,- per dag. Je ontvangt een keuzebudget met de keuze uit een fietsplan, een vergoeding voor sportabonnement, aanschaf extra verlofdagen of extra salaris. Ook een vergoeding voor het inrichten van je thuiswerkplek is onderdeel van dit pakket.

Stel gerust je vragen
Wil je meer informatie voordat je van je laat horen? Stefan van Schaik, directeur-bestuurder, beantwoordt je vragen graag. Hij is bereikbaar via 088 17 18 288.

Onze deur staat voor jou open
Ben je enthousiast over deze sollicitatie en organisatie? Aarzel niet en reageer. We zijn namelijk benieuwd naar wie jíj bent. Voldoe je niet aan het gehele profiel, maar zie je toch dat jij in onze organisatie een waardevolle bijdrage kan leveren, reageer dan ook!

Wooncompagnie hecht groot belang aan diversiteit, onze deur staat open voor iedereen. Juist de verschillen in mensen helpen ons om een nog betere woningcorporatie te zijn. Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet.

Wil je reageren?
We zijn benieuwd naar wie jij bent. Motiveer jouw sollicitatie in een korte brief met uitgebreid curriculum vitae. We ontvangen dit graag vóór 23 maart per e-mail: personeelszaken@wooncompagnie.nl  t.a.v. Ellen Huisman-de Witte. 

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Wij Wooncompagnie
Wooncompagnie is volkshuisvester in hart en nieren. We huisvesten ruim 14.000 huishoudens. Ons werkgebied strekt zich uit van boven Amsterdam tot net onder Den Helder. Elk dorp en elke stad daartussen heeft haar eigen identiteit, elk stukje landbouwgrond haar eigen kleur. Daardoor is ook de woningmarkt heel gevarieerd. Door actief de samenwerking te zoeken met bewoners en overige belanghebbenden werken we met elkaar aan een prettige woon- en leefomgeving. Met ongeveer 170 collega’s werken wij aan onze sociaal-maatschappelijke missie: samen zorgen wij voor fijne buurten met voldoende woonaanbod voor mensen met weinig koopkracht.