22 augustus 2019

Binnen het Buurtteam Purmerend zoeken wij

EEN BUURTBEHEERDER (36 uur per week)

Word jij onze ogen en oren in de buurt?

 

Jij kijkt graag om je heen, hebt oog voor wat er speelt en verdiept je graag in mensen. Je bent handig en toont initiatief, ook op sociaal gebied. Je screent wijken, signaleert mogelijke problemen van huurders en gaat daarmee aan de slag. Want je weet: alleen zo werken we samen aan leefbare wijken waar mensen aangenaam wonen. Wat denk je, komen we een beetje in de buurt?

 

Wat beheer(s) jij?
Als Buurtbeheerder ben je de ogen en oren in complexen en buurten. Je verdiept je in elke situatie, leeft je graag in en gaat aan de slag met wat je aantreft en waarneemt. Met een open mind, want elke situatie is anders. En elk verhaal heeft meer kanten. Je gaat in gesprek met bewoners, signaleert mogelijke sociale problemen en doet er vervolgens alles aan om deze op te lossen. Op een persoonlijke, daadkrachtige en klantgerichte manier.

Wat wordt jouw buurt?
Onze afdeling Buurten bestaat momenteel uit vier Buurtteams: Purmerend, Schagen, Waterland en Hollands Kroon. Jouw werkgebied wordt de regio Purmerend. Buurtteam Purmerend is de spin in het web als het gaat om de verbetering van leefbaarheid en het aangename woonklimaat in onze wijken en buurten. Zowel intern als extern ben je onderdeel van een sociaal netwerk waaraan je een bijdrage levert en waarin jij je vrij beweegt.

 

Wanneer kom jíj in de buurt?
Je werkt graag samen, houdt van duidelijke communicatie, transparantie en toont initiatief. Je bent doortastend, zelfstandig en enthousiast. Jouw opleiding: een afgeronde MBO 3-opleiding, bij voorkeur richting sociaal maatschappelijke dienstverlening. Je voelt je betrokken bij actuele maatschappelijke ontwikkelingen en weet dat wijken snel veranderen. Je ziet die veranderingen en speelt daar gericht op in, samen met onze huurders, collega’s en netwerkpartners.

 

Wat zien jouw ogen en horen jouw oren?
Als sociaalbeheerder ben je werkzaam in de buurten met laagbouwwoningen. Je handelt lichte overlastzaken af, ondersteunt buurtconsulenten bij de uitvoering van hun werkzaamheden en bezoekt nieuwe huurders. Want hoe meer je weet over bewoners, des temeer je kunt betekenen voor een buurt of wijk. Je screent de woonomgeving op leefbaarheidsaspecten (schoon, heel, veilig) en signaleert eenzaamheid, verwardheid, vervuiling en andere zaken waarmee bewoners kunnen worstelen. Je zorgt er vervolgens voor dat mensen de juiste hulp krijgen.

 

Wat levert ‘beter buurten’ jou op?
De functie van Buurtbeheerder levert jou veel afwisseling, uitdaging en voldoening op. Het gaat om een vaste aanstelling, ingedeeld in salarisschaal E van de CAO Woondiensten. Jouw individuele inschaling bij aanstelling is afhankelijk van je ervaring en opleiding.

Meer weten?
Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Gebiedsregisseur Iris Heikoop (06-25022301 of via email: i.heikoop@wooncompagnie.nl).  Of je gaat even ‘buurten’ bij de buurtconsulenten uit het Buurtteam Miranda Vreeburg (06-46440555) of Ellen Eman (06-25189958).
 
Wil je reageren?
Ben je enthousiast over deze functie en herken je jezelf in het gestelde profiel? Aarzel dan niet en reageer! Motiveer jouw sollicitatie in een korte brief met uitgebreid curriculum vitae. Je kunt je sollicitatie vóór 16 september 2019 aanstaande per mail sturen aan Ellen de Witte, personeelszaken@wooncompagnie.nl

 

Loop je met ons mee?
Een meeloopdag in het betreffende Buurtteam is onderdeel van het selectieproces. Ter illustratie een omschrijving in het artikel 'een dag uit het leven van de buurtbeheerder' en ‘het functieprofiel’.