Publicatiedatum: 18 augustus 2021

Wat vindt u van de buurt waarin u woont? Welk cijfer geeft u de kwaliteit van de woning? Deze en andere vragen stonden centraal in het woonbelevingsonderzoek, waaraan in februari bijna 3300 huurders van Wooncompagnie deelnamen.

Prettig wonen in uw woning én buurt
Bij Wooncompagnie vinden we het belangrijk dat onze huurders prettig wonen. Niet alleen in hun woning, maar ook in hun buurt. Dit was de tweede keer dat we het onderzoek uitvoerden, waardoor we de uitkomsten konden vergelijken met die  van 2018. Zo krijgen we inzicht waar extra aandacht nodig is.

Vergeleken met 2018 geven nu iets meer huurders aan prettig te wonen. Een mooie ontwikkeling, waarin de ingezette verbeteracties zeer waarschijnlijk een rol hebben gespeeld. We hebben onder meer geïnvesteerd in het beter isoleren van woningen en dat zien we terug in de waardering op dit punt. Natuurlijk zijn er ook zaken die meer aandacht verdienen. Denk hierbij aan parkeeroverlast, slecht verlichte stegen en achterpaden en onderhoud van openbaar groen. Hierover gaan we met de betrokken gemeenten in gesprek. Ook kijken we naar buurten waar het juist heel goed gaat, want ook daar kunnen we van leren. Wat doen ze daar anders?

Aan de slag
We zijn inmiddels met de verbeterpunten aan de slag. Uiteraard hopen we dit in de resultaten van het volgende onderzoek terug te zien. Als huurder kunt u niet alleen van u laten horen tijdens een onderzoek, we staan dagelijks voor u klaar. Heeft u een vraag of een suggestie, meld deze gerust aan uw Buurtteam.

Bent u benieuwd naar de belangrijkste cijfers en uitkomsten van het woonbelevingsonderzoek? U vindt deze hier.