Heeft u een laag inkomen? Dan krijgt u misschien vanuit de gemeente een eenmalige energietoeslag. Dit helpt met het betalen van uw energierekening. U krijgt deze toeslag van de gemeente. Voor inwoners met een bijstandsuitkering of inwoners waarvan bij de gemeente bekend is dat zij een laag inkomen hebben regelt de gemeente dit automatisch.

Inwoners die niet bij de gemeente bekend zijn, maar wel recht hebben op de energietoeslag, moeten de energietoeslag zelf aanvragen Deze aanpak verschilt per gemeente. Om precies te weten hoe de energietoeslag in uw gemeente werkt, kunt u het beste de website van de gemeente raadplegen, of contact opnemen met uw gemeente. Ook De Woonbond geeft hierover meer informatie

Kleine aanpassing, groot verschil
Met kleine aanpassingen in en rondom uw woning kunt u al een groot verschil maken. Want het verminderen van het energieverbruik is de beste manier om de energierekening omlaag te krijgen. Graag geven wij u tips en laten zien wat Wooncompagnie en andere sociale organisaties doen om u te helpen met besparen op uw energierekening. U leest alle tips hier.

Heeft u een vraag?