Hoe gaat een badkamer- en of toiletrenovatie in zijn werk?

Heeft u van ons te horen gekregen dat wij uw badkamer en/of toilet gaan vervangen en wilt u weten hoe dat in zijn werk gaat? Of vraagt u zich af wanneer uw badkamer in aanmerking komt voor renovatie? Raadpleeg dan de meest gestelde vragen hieronder. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Kies uw eigen wand- en vloertegels!
Het renoveren van de badkamer en/of toilet is een interessant proces, dat begint bij het kiezen van wand- en vloertegels. Wilt u alvast zien hoe uw badkamer en/of toilet er met nieuwe tegels uitziet? Ga dan nu aan de slag en maak uw eigen ontwerp. Starten? Klik hier.
Uw ontwerp is slechts een indicatie, maar dat maakt het niet minder leuk. In de flyer in de rechterzijde kunt u zien wat ons aanbod sanitair en kranen is.

Wilt u zelf uw badkamer en/of toilet vervangen?
Het kan natuurlijk zijn dat uw badkamer en/of toilet nog niet in aanmerking komt voor renovatie, maar u deze zelf graag wilt vervangen. Kijk hier voor de kwaliteitseisen die we stellen aan sanitair. De flyer badkamerrenovatie lezen? Klik hier.

Wilt u meer weten over ons asbestbeleid? Klik dan hier.

Veelgestelde vragen

Een badkamer komt in aanmerking voor vervanging als deze ongeveer 35 jaar oud is.
Als de badkamer wordt gerenoveerd, kunt u (tegen een éénmalige bijdrage) kiezen voor een verhoogd toilet. Wordt de badkamer niet gerenoveerd, dan wordt de toiletpot niet vervangen.

Een nieuwe badkamer en/of toilet is in de basis gratis, als deze ongeveer 35 jaar oud is en dus officieel voor vervanging in aanmerking komt. U kunt wel voor een aantal opties kiezen, waarvoor wij een éénmalige eigen bijdrage vragen.

Wij vragen een éénmalige bijdrage voor:

  • Tegelkeuze aan de wand in de badkamer, in plaats van alleen crème of wit (éénmalige bijdrage van €40,-)
  • Tegelkeuze aan de wand in het toilet, in plaats van alleen crème of wit (éénmalige bijdrage van €12,50)
  • Het plaatsen van een thermostaatkraan in de douche in plaats van een standaard mengkraan (éénmalige bijdrage van €136,-)
  • Het plaatsen van een verhoogd toilet + 6 centimeter (éénmalige bijdrage van €60,-)
Het is mogelijk om tijdens een badkamerrenovatie een tweede toilet te laten plaatsen mits hier ruimte voor is in de badkamer en het technisch mogelijk is. Dit zal tijdens opname inspectie bepaald worden door de inspecteur. Wanneer de tweede toilet geplaatst wordt zal hiervoor een huurverhoging in rekening worden gebracht van 8,50 per maand.
In sommige gevallen is het mogelijk de badkamer te verplaatsen. Dit moet wel per geval worden bekeken. Heeft u plannen de badkamer te verplaatsen? Neem dan contact op met onze afdeling Klantcontact.