In 2017 verduurzamen wij 3000 woningen

Zoals bekend, is duurzaamheid voor ons de komende jaren een speerpunt. We voorzien zo’n zesduizend woningen van bodemisolatie en treffen daarbovenop bij een aantal woningen aanvullende energetische maatregelen. Voor 2017 staan zo`n 2000 woningen gepland, die worden voorzien van bodemisolatie. Bij 1000 andere woningen voeren we andere energetische maatregelen uit, zoals het plaatsen van HR++ glas, spouwisolatie of dakisolatie. Hiermee pakken we de complete schil van de woning aan, waardoor het wooncomfort toeneemt en de stookkosten aanzienlijk lager worden.

Wat is het doel?
We willen het energielabel van onze woningen verbeteren en het energielabel tenminste terugbrengen naar label B. Dit zorgt voor meer wooncomfort en aanzienlijke lagere stookkosten. En dat is iets wat wij erg belangrijk vinden. Daarnaast willen wij met deze en andere isolatieprojecten onze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid bereiken. Daarom hebben we ook besloten de isolatiemaatregelen kosteloos aan te bieden. Ook komende jaren betaalt de huurder geen huurverhoging voor de isolatie die aangebracht gaat worden.

Wat is bodemisolatie?
Bij bodemisolatie wordt de bodem van de kruipruimte voorzien van een dikke laag ‘isolatiechips’. Hierdoor komt er minder vocht vanuit de kruipruimte in de woning. De lucht wordt droger, waardoor de woning sneller te verwarmen is en comfortabeler wordt. Ook scheelt het de nodige stookkosten.

Wat is dakisolatie?
Bij dakisolatie wordt de binnenzijde van de zolder geïsoleerd. Is de zolder inmiddels (deels) geïsoleerd? Ook dan komt de huurder in aanmerking voor dakisolatie. Dankzij dakisolatie verliest een woning beduidend minder warmte en hoeft de huurder minder te stoken.

Wat is spouwmuurisolatie?
Bij spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen de buiten- en binnenmuren geïsoleerd. Dankzij de spouwmuurisolatie krijgen vocht en tocht in uw woning geen kans meer. Dit zorgt voor voelbaar meer comfort, een gezonder binnenklimaat en lagere stookkosten.

Wie verricht de werkzaamheden?
De werkzaamheden worden uitgevoerd door Fihuma Groep en Bouwbedrijf Tuin Zijpe. Medewerkers van Fihuma en Tuin Zijpe gaan de wijk in om alle woningen te inspecteren. Ze stellen vast of de voorgenomen maatregelen mogelijk zijn en of er nog voorbereidende werkzaamheden nodig zijn. Samen met de bewoners worden alle werkzaamheden ingepland.


Bespaart U Mee