Ik heb glasschade

Alle Informatie over glasschade in de woning vindt u vanaf nu op Mijn Wooncompagnie.

Klik hier om direct naar Mijn Wooncompagnie te gaan.

Veelgestelde vragen

U kunt deelnemen aan het Glasfonds van Wooncompagnie. U betaalt hiervoor € 0,65 per maand. Door deel te nemen aan het Glasfonds hoeft u zich geen zorgen te maken over schade aan glas van uw woning, veroorzaakt door storm, inbraak, ongevallen en dergelijke. Wooncompagnie neemt deze zorg dan van u over. Bij moedwillige schade verhalen wij de kosten op de dader.
U bent deelnemer aan het Glasfonds? Meld uw glasschade rechtstreeks aan Glastotaal Beheer via telefoonnummer 0800-4527234 (gratis). Bij lek- of blind glas belt u, ook zonder deel te nemen aan het Glasfonds, direct naar 0800-4527234. Glastotaal Beheer is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar bereikbaar.
Als u een klacht meldt, moet u de volgende gegevens paraat houden:
• Uw adresgegevens;
• De globale afmetingen van de beschadigde ruit en het vertrek waarin de ruit zich bevindt;
• Uw telefoonnummer voor het maken van een afspraak
U wilt zorgeloos wonen en Wooncompagnie helpt u daar graag bij. Met het ServiceAbonnement, maar ook met het Glasfonds.
Als deelnemer aan dit fonds wordt schade aan glas van uw woning gratis hersteld. Wilt u weten of u al deelneemt aan het Glasfonds? Log dan in op Mijn Wooncompagnie en kijk op uw huurovereenkomst. Voor deelname aan dit fonds betaalt u € 0,65 per maand in de maandelijkse servicekosten. 
 
• Het glas van de buitenramen en buitendeuren van uw hele woning en de bij de woning behorende berging;
• Het glas in binnenramen. In en boven binnendeuren, mits deze eigendom zijn van Wooncompagnie;
• Het glas in tuinafscheidingen en balkons, mits deze eigendom zijn van Wooncompagnie.

Glas in zelfaangebrachte voorzieningen (bijvoorbeeld zelfgebouwde schuren) zijn uitgesloten van vergoeding, tenzij anders is overeengekomen.

Let op! Wanneer u folie op het glas heeft aangebracht vervalt de garantie en kunt u geen aanspraak maken op het glasfonds.

U kunt zich aanmelden voor het Glasfonds via dit formulier. Voor deelname aan dit fonds betaalt u € 0,65 per maand in de maandelijkse servicekosten.

Heeft u schade als gevolg van (poging) inbraak? Dan moet u aangifte doen bij de politie. Een kopie van het proces verbaal en uitleg over de situatie stuurt u op naar klantcontact@wooncompagnie.nl