Vrije sector huurwoningen

Komt u niet in aanmerking voor een sociale huurwoning? Wooncompagnie heeft een klein aantal woningen in de vrije sector. Om in aanmerking te komen voor een vrije sector huurwoning geldt een belastbaar inkomen van minimaal € 42.436,- benodigd.

Voor vrije sector woningen in regio Purmerend kunt u terecht op Woonmatch Waterland. Klik hier om naar Woonmatch Waterland te gaan en u in te schrijven als woningzoekende.Veelgestelde vragen

Huurwoningen in de vrije sector zijn woningen met een minimale huurprijs van € 720,42 per maand (prijspeil 2019). Voor de vrije sector gelden geen huur-regulerende bepalingen en geen subsidie.
Om voor een vrije sector woning in aanmerking te komen is een belastbaar inkomen van minimaal € 42.436,- nodig.
Nee, in de vrije sector geldt geen maximale huurprijs.
Nee, huurtoeslag komt alleen voor in de sociale huursector.
“Blokcompagnie” is een tweede handelsnaam van Wooncompagnie, die recent aan de bank als toevoeging is opgegeven. Vanuit de overheid is opgelegd dat wij per 1 januari 2017 onze administratie van commercieel (vrije sector) en sociaal bezit moeten gaan scheiden. Alle woningen die wij verhuren waarvan de huur hoger is dan de huurstoeslaggrens is commerciële verhuur, dus boven de € 720,42 (prijspeil 2019). Wooncompagnie voert deze scheiding al echter per 01-01-2015 door.
IBAN BLOKcompagnie is NL59INGB0650043197.