< Terug naar overzicht

Barsingerhorn

Barsingerhorn (of in het West-Fries: Barregórre) behoort tot de gemeente Hollands Kroon. Een groot deel van Barsingerhorn is Provinciaal Beschermd Dorpsgezicht. En dat merkt u. Zo is de voormalige tramhalte in Barsingerhorn enkele jaren geleden in oude stijl herbouwd.

Over de voorzieningen
U vindt in Barsingerhorn een peuterspeelzaal, kinderopvang en een huisarts. Voor de dagelijkse boodschappen bent u aangewezen op Schagen. Barsingerhorn ligt op drie kilometer afstand van Schagen.

Over de inwoners
In Barsingerhorn wonen mensen uit uiteenlopende leeftijdscategorieën. Wel is meer dan de helft van de inwoners tussen de 25 en 65 jaar. 

Over het woongenot
Barsingerhorn is landelijk gelegen en heeft een mooi uitzicht over de weilanden, Schapen, paarden, koeien en veel watervogels verfraaien uw beeld. Wandelaars en fietsers kunnen zich er oriënteren en op de banken langs het water is het heerlijk toeven. Er zijn picknicktafels en kanovaarders kunnen er makkelijk aanleggen. Het dorp ligt aan de belangrijkste vaarroute van Kolhorn naar Schagen, met daaraan boerderijen en herenhuizen die vaak via bruggetjes bereikbaar zijn. Vooral de karakteristieke schilddaken van de stolpboerderijen en stolpschuren allen op. De monumentale boerderijen rond de blauwe brug zijn juweeltjes.

Museum Kijkzolder ’t Raedthuys is zeker een bezoek waard. 
De overlast in Barsingerhorn is erg gering. Het gevoel van veiligheid is hoog in Barsingerhorn.