< Terug naar overzicht

Broek in Waterland

Broek in Waterland is een kleurrijk dorp met een beschermd dorpsgezicht, dat tegen Amsterdam aan ligt. Omringd door weilanden en water biedt het de nodige rust als tegenpool van de hoofdstad. Welke voorzieningen zijn er? Een korte tocht door het dorp.

Over de voorzieningen
U vindt in Broek in Waterland een basisschool, peuterspeelzaal, huisarts en apotheek. Voor de vergeten boodschappen hoeft u het dorp niet uit: er is een heel klein buurtsupermarkt in het centrum, die vooral ook een sociale functie heeft. Voor de wekelijkse boodschappen en meer kunt u terecht in Amsterdam-Noord (5 km), Monnickendam (5 km) en Purmerend (10 km). Sportievelingen kunnen terecht bij diverse sportverenigingen (o.a. voetbal en tennis). Wilt u verder weg? Broek in Waterland ligt aan de verbindingsweg Hoorn-Edam-Amsterdam en heeft een goede busverbinding naar deze plaatsen. 

Over de inwoners
In Broek in Waterland ontmoet u inwoners in uiteenlopende leeftijdscategorieën. 

Over het woongenot
U woont goed in ‘Broek’. Onderzoek wijst uit dat de inwoners een grote mate van veiligheid en weinig overlast ervaren. In de zomer vaart u weg via het Jisperveld en in de winter bindt u de schaatsen onder voor een prachtige poldertocht. Ook het groene karakter van het dorp wordt geroemd. De gesaneerde Volgemeerpolder is omgetoverd in een prachtig natuurgebied, waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen.