< Terug naar overzicht

Burgerbrug

Burgerbrug is een kleine gemeenschap in de Gemeente Schagen. In de dorpskern staat een rijksmonument, de boerderij Starre. Deze is in 2006 geheel gerestaureerd. Wat vindt u verder allemaal in Burgerbrug?

Over de voorzieningen
Burgerbrug heeft geen winkelbestand meer. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht in de buurtdorpen Tuitjenhorn of Warmenhuizen. Er is in het dorp een lagere school dus de kinderen hoeven voor het basisonderwijs niet het uit. Burgerbrug heeft een actieve dorpsgemeenschap. Er is onder meer een toneelgroep en een carnavalsvereniging. Belangrijke andere evenementen zijn de jaarmarkt in de zomer, de harddraverij in augustus en de kermis.

Over de inwoners
Alle leeftijden zijn aanwezig in Burgerbrug, maar het aantal senioren is relatief klein. De meeste inwoners maken deel uit van de leeftijdsgroep 25 t/m 65 jaar. Er wonen veel gezinnen met kinderen. 

Woongenot
Bewoners voelen zich wel veilig in Burgerbrug. Het is een dorp in een landelijk gebied, waar veel activiteiten worden georganiseerd. Het openbaar vervoer is minimaal Dat het woongenot groot is, blijkt wel uit het feit dat mensen graag in Burgerbrug willen blíjven wonen.