< Terug naar overzicht

Dirkshorn

Het dorp Dirkshorn ligt in de gemeente Schagen. De monumentale Nederlands hervormde kerk midden in het centrum van het dorp stamt uit 1868. Het voormalig raadhuis van Dirkshorn is eveneens een markant gebouw. Welke voorzieningen vindt u er? Hoe is het gesteld met het woongenot? Wij vertellen het u.

Over de voorzieningen
U vindt in Dirkshorn een basisschool, peuterspeelzaal en een huisarts. Voor de dagelijkse boodschappen hoeft u ook het dorp niet uit; er is een supermarkt aanwezig. Er is veel viswater, een surfmeer, een openluchtzwembad en het dorp kent drie bungalowparken. De 18 holes van Golfclub Dirkshorn is op 15 mei 2009 geopend. Wilt u verder weg? Dirkshorn ligt op tien minuten rijden van Schagen.

Over de inwoners
In Dirkshorn woont een relatief grote groep in de leeftijd van 45 tot 65 jaar. Het aantal gezinnen zonder en met kinderen ligt nagenoeg gelijk.

Over het woongenot
Ruimte, rust en vrijheid. Zomaar enkele steekwoorden die betrekking hebben op. Dirkshorn. Onderzoek wijst uit dat de inwoners van Dirkshorn een groot gevoel van betrokkenheid hebben. Zij ervaren relatief weinig overlast en de omgang tussen de bewoners wordt hoog gewaardeerd.