< Terug naar overzicht

Edam

Edam is één van de drie kommen in Gemeente Edam-Volendam. Edam is een prima stad om te wonen en te leven. Welke voorzieningen zijn er? We maken een korte tocht door de stad.

Over de voorzieningen
U vindt in Edam tal van voorzieningen: basisscholen (ook voor speciaal onderwijs), peuterspeelzaal, kerken, huisartsen en een apotheek. Er is een wijksteunpunt, waarin de bibliotheek en de dienst Wonen Plus zijn gevestigd. Ook zijn er een grote supermarkt, bakkerij, slagerij en verschillende andere winkels. Daarnaast vindt u in Oud-Edam tal van horecagelegenheden. Sportievelingen kunnen terecht bij diverse sportverenigingen. Wilt u verder weg? Edam ligt aan de verbindingsweg Hoorn- Amsterdam en heeft een zeer goede busverbinding naar deze plaatsen.

Over de inwoners
In Edam ontmoet u inwoners in uiteenlopende leeftijdscategorieën. In de zomermaanden wordt Edam bezocht door ‘tijdelijke inwoners’: veel toeristen van over de gehele wereld. Trekpleister is de wekelijkse Kaasmarkt die in de zomermaanden in de binnenstad wordt georganiseerd.

Over het woongenot
U woont goed in Edam. Onderzoek wijst uit dat de inwoners een grote mate van veiligheid en weinig overlast ervaren. Edam grenst aan Volendam: een stad naast een vissersdorp, een unieke combinatie.