< Terug naar overzicht

Grootschermer

Het dorp Grootschermer ligt aan de rand van de Eilandspolder. In het dorp speelt cultuur een hoofdrol. Maar Grootschermer heeft méér. Welke voorzieningen, wie wonen er en hoe is het gesteld met het woongenot?

Over de voorzieningen
U vindt in Grootschermer een basisschool. Voor de dagelijkse boodschappen hoeft u het dorp niet uit: er is een buurtsupermakrt die ook een sociale functie heeft. Voor de andere boodschappen en voorzieningen kunt u terecht in Alkmaar (6 km) en Heerhugowaard (6 km). Sportievelingen bezoeken de voetbalvereniging of de tennisbaan. Houdt u van kunst? Het beeldenmuseum Nic Jonk is aan de rand van het dorp gesitueerd en regelmatig is het kleine kerkje het Podium Onder de Toren. Wilt u verder weg? De verbindingsweg naar Alkmaar-Hoorn-Purmerend ligt op korte afstand.

Over de inwoners
In Grootschermer ontmoet u inwoners in uiteenlopende leeftijdscategorieën. Er zijn opvallend veel meerpersoonshuishoudens, waarvan meer dan de helft met kinderen. 

Over het woongenot
U woont goed in Grootschermer. Onderzoek wijst uit dat de inwoners een grote mate van veiligheid en weinig overlast ervaren. Ook het groene karakter van het dorp wordt geroemd, terwijl het sociale contact onder buurtbewoners hoog scoort. Daarnaast is Grootschermer omgeven door water, zodat u in alle jaargetijden hiervan kunt genieten, evenals van het mooie uitzicht op de polderlandschappen.