< Terug naar overzicht

Ilpendam

Ilpendam is ontstaan op de plek waar in de 12e eeuw een dam in het riviertje De Ilp werd aangelegd. Het dorp ligt aan de Jaagweg, de weg die Purmerend en Amsterdam met elkaar verbindt. Aan de andere kant van deze weg stroomt het Noordhollands Kanaal. Wat heeft Ilpendam u te bieden?

Over de voorzieningen
U vindt in Ilpendam twee basisscholen met kinderopvang, huisarts, dorpshuis, kerk en café. Voor de vergeten boodschappen hoeft u het dorp niet uit: er is een buurt winkeltje in het centrum dat vooral ook een sociale functie heeft. Voor andere boodschappen en voorzieningen kunt u terecht in Purmerend (5 km). Sportievelingen kunnen terecht bij diverse sportverenigingen (zoals voetbal en tennis). Wilt u verder weg? Ilpendam ligt aan de verbindingsweg Purmerend-Amsterdam en heeft een uitstekende busverbinding naar deze plaatsen.

Over de inwoners
In Ilpendam ontmoet u inwoners in uiteenlopende leeftijdscategorie√ęn.

Over het woongenot
U woont goed in Ilpendam. Onderzoek wijst uit dat de inwoners een grote mate van veiligheid en weinig overlast ervaren. In de zomer vaart u weg via het Noordhollands Kanaal en in de winter bindt u de schaatsen onder voor een prachtige poldertocht aan de achterkant van het dorp. Ook het groene karakter van het dorp wordt geroemd. Ilpendam grenst aan de Purmer, waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen.