< Terug naar overzicht

Marken

Marken is een schiereiland met een geheel eigen cultuur. Het is verbonden door een dijk die de Gouwzee in tweeën deelt. Als je de dijk volgt vanaf Marken, kom je in Monnickendam terecht. Welke voorzieningen heeft Marken te bieden?

Over de voorzieningen
Op Marken zijn verschillende voorzieningen aanwezig. U vindt er een basisschool, een huisarts en zorgwoningen. Er is veel horeca, met name langs de kade. Als u aankomt met de boot vanaf Volendam, kunt u te voet Marken verkennen. Daarnaast is er een hecht verenigingsleven. Het recent gerestaureerde Dorpshuis ’t Trefpunt vervult hierin een belangrijke rol. Voor de wekelijkse boodschappen kunt u terecht in Monnickendam.

Over de inwoners

Op Marken ontmoet u inwoners in uiteenlopende leeftijdscategorieën, die overwegend de intentie hebben Marken nooit te verlaten.

Over het woongenot

U woont goed op Marken, zeker als u zich aansluit bij de lokale bevolking en activiteiten. Onderzoek wijst uit dat de inwoners een grote mate van veiligheid en weinig overlast ervaren. Als u van watersport houdt, bent u een gelukkig mens als u op Marken woont!