< Terug naar overzicht

Middenbeemster

Middenbeemster is de grootste van vier woonkernen in Gemeente Beemster. Een prima kern om te wonen en te leven. Welke voorzieningen zijn er? We maken een korte tocht door dit deel van droogmakerij.

Over de voorzieningen
U vindt in Middenbeemster een basisschool, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang, een protestantse kerk, huisartsen en een apotheek. Ook is er een bibliotheek gevestigd en vindt u er de dienst Wonen Plus. Voor de dagelijkse boodschappen hoeft u de kern niet uit: er zijn onder meer een grote supermarkt, bakkerij, slagerij, drogisterij en bloemenwinkels. Bovendien zijn er tal van horecagelegenheden en sportverenigingen. Wilt u verder weg? Via de N244 bent u zo op de A7. Er is ook een goede busverbinding richting Purmerend/Amsterdam, Hoorn en Alkmaar.

Over de inwoners
In Middenbeemster ontmoet u inwoners in uiteenlopende leeftijdscategorie├źn. Er worden nog steeds woningen gebouwd in Middenbeemster. Dit loopt door tot 2018.

Over het woongenot
U woont goed in Middenbeemster. Onderzoek wijst uit dat de inwoners een grote mate van veiligheid en weinig overlast ervaren.