< Terug naar overzicht

Nibbixwoud

Nibbixwoud is een groen en rustig dorp. U kunt er genieten van weidse uitzichten en koopt er groente nog langs de weg. Maar Nibbixwoud heeft méér. Loopt u even mee het dorp in?

Over de historie
Nibbixwoud is een landelijk dorp. Het stamt uit de 15e eeuw en was een vissersdorp. In de 19e eeuw werden de meeste inkomsten echter verschaft uit de agrarische sector.

Over de voorzieningen
U vindt in Nibbixwoud een basisschool, peuterspeelzaal en kinderdagverblijf.  
Nibbixwoud is ook voorzien van een huisartsenpraktijk. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u naar de lokale supermarkt of de andere winkels in het dorp. Het verenigingsleven van ‘Nibbik’ zoals de inwoners hun dorp noemen, bruist. Er zijn een een voetbal-, handbal- , tennis- en zwemvereniging. Kijkt op www.nibbik.nl voor meer informatie. Nibbixwoud ligt nabij de A7 en er is een busverbinding.

Over de inwoners
In Nibbixwoud bestaat bijna de helft van de inwoners uit gezinnen met kinderen. Ook jongeren en senioren wonen er graag. 

Over het woongenot 
Nibbixwoud is een rustig landelijk dorp, dichtbij alle wenselijke voorzieningen. Bent u op zoek naar meer drukte? Bezoek dan de nabij gelegen karakteristieke stad Hoorn. In Nibbixwoud vindt u nog weidse uitzichten. Het hele jaar worden er diverse activiteiten georganiseerd. Onder de buurtbewoners heerst een groot saamhorigheidsgevoel.