< Terug naar overzicht

Oostzaan

U vindt in Oostzaan vele historische elementen en kunt er tegelijkertijd genieten van vele (winkel)voorzieningen. Wat maakt de plaats verder bijzonder? We maken een korte tocht door Oostzaan.

Over de historie
Oostzaan is ontstaan als lintdorp, bestaande uit de buurtschappen Noordeinde, Kerkbuurt en Zuideinde. De plaats ontwikkelde zich na de ontginningen van het gebied langs de Zaan in de elfde tot de dertien eeuw. Oostzaan speelde een belangrijke rol in de scheepvaart (met name de bouw van schepen) en herbergde zelfs een befaamd zeerover: Cees Compaen.

Over de voorzieningen
Oostzaan ademt geschiedenis. Zo herinneren twee scheepsmodellen in de Grote Kerk aan de tijd dat de plaats een belangrijke zeevarende gemeenschap was. In Oostzaan zijn verschillende winkels te vinden, met name rond de Kerkbuurt. De plaats heeft drie openbare basisscholen. Oostzaan kent een bloeiend verenigingsleven. Wilt u verder weg? Binnen een kwartier bent u in hartje Amsterdam

Over de inwoners
In Oostzaan wonen mensen in uiteenlopende leeftijdscategorieën.

Over het woongenot
In recreatiegebied Het Twiske kunt u naar hartenlust recreëren. Naast natuurgebieden, hooi- en ligweiden zijn er terreinen speciaal ingericht voor de dagrecreatie. U kunt zich ontspannen op de dagkampeerterreinen, op de stranden en op het water.