< Terug naar overzicht

Schagerbrug

Schagerbrug ligt bijna tegen het stadje Schagen aan. Wat heeft Schagerbrug u te bieden?

Over de historie
Schagerbrug is vlak na de drooglegging ontstaan op het kruispunt van de Grote Sloot en de Schagerweg. In 1708 stonden er 39 huizen én 14 aan het buurtje. In 1742 leefden er 53 gezinnen in 44 huizen vooral aan weerskanten van de Grote Sloot. Het waren voornamelijk huishoudens van arbeiders en ambachtslieden, maar ook van onder meer beurtschippers, winkeliers. De hervormde kerk dateert uit 1843.

Over de voorzieningen
Schagerbrug heeft een peuterspeelzaal en een basisschool. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht in het nabij gelegen Schagen. Hier vind u verschillende supermarkten, vele winkels en andere voorzieningen. Voor het voorgezet onderwijs moeten de kinderen ook naar Schagen. Er is een busverbinding naar Schagen. 

Over de inwoners
Alle leeftijden zijn woonachtig in Schagerbrug, maar de grootste groep bevindt zich in de leeftijd van 45 t/m 65 jaar, ook de kinderen zijn goed vertegenwoordigd.

Over het woongenot
De bewoners zien Schagerbrug als een veilig dorp. De inwoners zijn tevreden over de woningen en ervaren weinig overlast. Schagerbrug is een aantrekkelijk dorp met de voorzieningen op korte afstand.