< Terug naar overzicht

Slootdorp

Slootdorp is een dorp midden in de polder van de Wieringermeer. Slootdorp is een karakteristiek dorp, waar u volop kunt genieten van de rust en het dorpsleven. Welke voorzieningen zijn er en hoe is het gesteld met het woongenot?

Over de voorzieningen
Slootdorp heeft een kleine  supermarkt waar u de dagelijkse boodschappen kunt halen. Ook is er een kapper, schoonheidsspecialiste en een zaak waar  onder meer  werkkleding, dierenvoer, tuingereedschap en huishoudelijke artikelen worden verkocht.  Er is ook een basisschool. en, in de winter, een ijsbaan. Het dorp heeft verder een jeu de boules-baan. Slootdorp ligt 4 kilometer ten westen van Wieringerwerf en 4 kilometer ten oosten van Middenmeer. Er is een busverbinding naar beide plaatsen.

Over de inwoners
Slootdorp is een dorp met ong. 1200 inwoners. Er is recent veel nieuw gebouwd in Slootdorp waardoor de huidige inwoners uit alle windstreken komen. In Slootdorp wonen bewoners uit alle leeftijdscategorieën.  

Over het woongenot 
Slootdorp is een dorp midden in de polder waar een vrij gevoel kan worden ervaren. Onderzoek wijst uit dat er nagenoeg geen overlast is en dat men zich uitermate veilig voelt in de buurt.