< Terug naar overzicht

St. Maartensvlotbrug

St. Maartensvlotbrug is een kleine gemeenschap in de Gemeente Schagen met ongeveer 750 inwoners. Het heeft zijn naam te danken aan de vlotbrug die ooit is aangelegd om het Noordhollandsch Kanaal te kunnen oversteken. Wat vind u verder allemaal in St. Maartensvlotbrug?

Over de historie
Sint Maartensvlotbrug is als kern ontstaan nadat een vlotbrug was neergelegd in het Noordhollandsch kanaal. Het is in de 20e eeuw uitgegroeid tot een klein dorpje. Het dorpje ligt vlakbij Sint Maartenszee en op de grens ervan ligt het natuurreservaat Het Wildrijk. Dit is bekend om de duizenden wilde hyacinten die er bloeien en om het ‘Duinrellenproject’ dat het gebied van schoon water uit de duinen voorziet. Op de grens met Sint Maartenszee ligt ook een aantal campings en bungalowparken.

Over de voorzieningen
U vindt in St. Maartensvlotbrug enkele winkels. Er zijn een peuterspeelzaal en een basisschool aanwezig. Voor het voortgezet onderwijs bent u aangewezen op Schagen. Schagen is via een busverbinding te bereiken.Er is in St. Maatensvlotbrug een dorpshuis aanwezig van waaruit allerlei activiteiten worden georganiseerd. 

Over de inwoners
In St. Maartensvlotbrug vindt u  een goede mix van alleenstaanden, gezinnen met kinderen en gezinnen zonder kinderen. De grootste groep zit in de leeftijd 25 t/m 65 jaar. 

Over het woongenot
Bewoners geven aan veilig te wonen in St. Maartensvlotbrug. Het is een dorp in een landelijk gebied waar veel activiteiten worden gehouden. Door het natuurreservaat ‘Het Wildrijk’ in de nabije omgeving is het een zeer aantrekkelijk dorp om te wonen. Het openbaar vervoer is helaas beperkt.