< Terug naar overzicht

Waarland

Waarland herbergt een authentieke watermolen uit 1571. Als u ruimte en rust zoekt is dit dorp iets voor u. Bij het buurtschapje De Weel ligt een ophaalbrug die de verbinding vormt met Zijdewind en ’t Veld. Hoe is het gesteld met het woongenot? Wij vertellen het u.

Over de historie
Waarland betekent laagland. De geschiedenis van het dorp Waarland hangt nauw samen met de strijd tegen het water. Het geheel bestond lange tijd uit verschillende eilandjes en meren die later werden droog gelegd. De Slootgaard, de Bleekmeer, de Schaapskuilmeer, de Speketer, de Koetenburg, en het Koog waren allemaal meren die zijn drooggelegd. 

Over de voorzieningen
Het dorp beschikt over verschillende scholen en winkels. Er zijn een openluchtzwembad, bowlingcentrum en er liggen handbal- en voetbalvelden, Voor de jeugd wordt er veel georganiseerd. Aan de oost- en westzijde van het dorp vindt u prachtige natuurgebieden. Door de natuurgebieden lopen wandelpaden. 

Over de inwoners
Er is een opvallend grote groep zeventigplussers aanwezig in Waarland. Daartegenover staat ook dat een grote groep jongeren zich vestigt in het dorp. 

Over het woongenot
De Waarlanders vertrekken eigenlijk nooit meer uit Waarland. Het is een hechte groep bewoners. Er is een groot gevoel van trots voor al de voorzieningen die Waarland te bieden heeft. Denk bijvoorbeeld ook aan de vlindertuin, het is één van de grootste op dit gebied in Europa. Ook is er in het dorp een klein museum; Atelier ’t Kleurenrijk.