< Terug naar overzicht

Wieringerwerf

Wieringerwerf is een dorp midden in de polder van de Wieringermeer. Het dorp Wieringerwerf is de spil en de grootste plaats van de gemeente Wieringermeer. Hoe woont u er en welke voorzieningen vindt u in het dorp?

Over de historie
In 1931 werd begonnen met de bouw van het dorp, een jaar nadat de polder werd drooggelegd. In het kader van een werkgelegenheidsproject dat werd gefinancierd door de Staat, die ook eigenaar was van de poldergrond, kwamen inwoners vanuit het hele land naar de Wieringermeer om de handen uit de mouwen te steken. In korte tijd verrezen er woningen, winkels, kerken en scholen in Wieringerwerf.

Over de voorzieningen
Het voorzieningenniveau in Wieringerwerf ligt zeer hoog. Het merendeel van de voorzieningen is gevestigd in het oude gedeelte (centrum) van het dorp. Er is een ruim winkelaanbod. Ook heeft Wieringerwerf een scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs en vier basisscholen. Er zijn een grote sporthal, een sportterrein, een atletiekveld en een overdekt zwembad. Het dorp heeft verschillende cafetaria’s en restaurants. Het dorp heeft een eigen politiebureau, brandweerkazerne en ambulancepost.

Over de inwoners
Wieringerwerf heeft krap 6.000 inwoners uit verschillende leeftijdsgroepen welke  zijn verdeeld. De meeste inwoners zijn tussen de 25 en 45 jaar oud, maar dit is maar een kleine meerderheid. 

Over het woongenot 
Wieringerwerf is een dorp midden in de polder waar alle voorzieningen voor handen zijn. Uit onderzoek blijkt dat er een groot veiligheidsgevoel heerst onder de inwoners van Wieringerwerf. Ook wordt er nauwelijks overlast ervaren.