< Terug naar overzicht

Winkel

Winkel mag zich de oudste stad van West-Friesland noemen, maar inwoners noemen Winkel een dorp. Welke voorzieningen vindt u er? Hoe is het gesteld met het woongenot? Wij vertellen het u

Over de voorzieningen
Voor de boodschappen hoeft u het dorp niet uit. Er is een kleine dorpswinkel aanwezig. Verder is er een overdekt zwembad, een natuurbad, een schoonheidsspecialiste en een cadeauwinkel. In het nabijgelegen Nieuwe Niedorp vindt u het winkelcentrum 'Winkelhart' waar u een slager, bakker en groenteboer vindt. Wilt u steden opzoeken? Winkel is centraal gesitueerd ten opzichte van Schagen en Alkmaar.

Over de inwoners
In Winkel is de groep twintigers en dertigers bijzonder groot en dus ook de grote groep kinderen onder de tien jaar. De groep inwoners van middelbare leeftijd is niet rijk vertegenwoordigd, terwijl er relatief veel 70-plussers woonachtig zijn. 

Over het woongenot
Ruimte, rust en vrijheid. Deze steekwoorden die passen bij Winkel. Onderzoek wijst uit dat de inwoners van Winkel een groot gevoel van betrokkenheid hebben. Elke vierde zondag in september vindt het bloemencorso plaats dat vele bezoekers trekt. De Spreeuwen (zo worden inwoners uit Winkel genoemd) zijn hier dan bijzonder trots op.