< Terug naar overzicht

Zuidoostbeemster

Zuidoostbeemster is de op één na grootste van de 4 woonkernen in Gemeente Beemster. Een prima kern om te wonen en te leven. Welke voorzieningen zijn er? Een korte tocht door dit deel van droogmakerij.

Over de historie
In 2012 viert de droogmakerij De Beemster haar 400 verjaardag. In 1612 werd een groot meer drooggemaakt door middel van een ingenieus stelsel van malende molens, dat een vruchtbaar landschap tevoorschijn toverde. De Beemster staat op de UNESCO-lijst van werelderfgoederen, is een nationaal landschap en staat te boek als succesvol voorbeeld van de nationale traditie van waterbeheersing.

Over de voorzieningen

U vindt in Zuidoostbeemster een basisschool, gevestigd in een multifunctioneel gebouw met kinderopvang, sport- en turnzaal en een buurthuis. Ook zijn er een grote speeltuin, een protestants kerkje en aanleunwoningen mét zorg, waar ook de huisartsen spreekuur houden. Voor alle denkbare voorzieningen kunt u terecht in Purmerend (loopafstand 5 minuten). Wilt u verder weg? Zuidoostbeemster ligt nabij de oprit van de A7. Er is ook een goede busverbinding richting Purmerend/Amsterdam, Hoorn en Alkmaar.

Over de inwoners

In Zuidoostbeemster ontmoet u inwoners in uiteenlopende leeftijdscategorieën. Er worden momenteel woningen gebouwd in Zuidoostbeemster. In totaal staan (tot 2018) 540 nieuwbouwwoningen in de planning. De woningbouw is bedoeld voor alle leeftijden.

Over het woongenot

U woont goed in Zuidoostbeemster. Onderzoek wijst uit dat de inwoners een grote mate van veiligheid en weinig overlast ervaren en dat het prettig is om in de directe nabijheid van Purmerend te wonen.