< Terug naar overzicht

Zwaagdijk - West

In Zwaagdijk-West vindt u weidse uitzichten. U koopt er groente langs de weg. Kortom, u woont er zéér landelijk. Welke voorzieningen heeft het dorp? En wie wonen er?

Over de historie
Zwaagdijk-West vindt zijn oorsprong in de vijftiende eeuw. Zwaagdijk-West richtte zich met name op de agrarische sector. Zwaagdijk bestaat uit twee dorpskernen, (west en oost)beide behorend tot de gemeente Medemblik. De plaatsnaam Zwaagdijk komt van oorsprong mogelijk van de aanduiding de dijk boven Zwaag.

Over de voorzieningen
Het belangrijkste gebouw in Zwaagdijk-West is de Wildebras. In dit gebouw worden diverse culturele activiteiten georganiseerd. Ook sportactiviteiten, zoals tafeltennis en biljart, vinden hier plaats. In Zwaagdijk-West vindt u een basisschool. Midden in het dorp staat de kinderboerderij. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht in de nabij gelegen dorpen of in de op fietsafstand gelegen stad Hoorn.

Over de inwoners
Zwaagdijk-West is een klein dorp met ruim 500 inwoners.  In Zwaagdijk-West ontmoet u inwoners uit alle leeftijdscategorieën. 

Over het woongenot 
Houdt u van rust, vergezichten en een landelijk gevoel? Dan woont u goed in Zwaagdijk-West. Op fietsafstand vindt u alle voorzieningen die u nodig heeft.