Ik wil een woning van Wooncompagnie kopen

U bent op zoek naar een betaalbare koopwoning en wilt zich zo goed mogelijk oriënteren. U wilt weten welke woningen te koop staan bij Wooncompagnie én welke voorwaarden en kortingen er gelden. Maar ook ontdekt u graag welke voordelen een koopwoning biedt. Hieronder vindt u alle benodigde informatie.

Een actueel overzicht van koopwoningen
Een overzicht van onze koopwoningen vindt u terug bij de volgende makelaars:

Voor omgeving Schagen:
Makelaars Westhuis
SC Bakker Makelaardij 0/z BV

Voor omgeving Purmerend:
Makelaars Teunisse 
Hoekstra en Van Eck

Starterslening tijdelijk gestopt
Per 1 juli gaat de Herziene Woningwet van kracht. Deze wet bevat een aantal voorwaarden voor de Starterslening. Daarom stoppen wij (tijdelijk) de mogelijkheid om een woning van Wooncompagnie met een Starterslening te kopen. 

 

Veelgestelde vragen

Er is een verkooplijst die wordt beheerd door Wooncompagnie. Op deze lijst staan alle woningen die (mogelijk) in de verkoop komen na een huuropzegging.
In sommige gevallen is dat inderdaad mogelijk. Wooncompagnie hanteert een lijst van te verkopen huurwoningen. Bewoners van huizen die op deze lijst staan, krijgen hierover altijd schriftelijk bericht. Zij worden uitgebreid geïnformeerd en kunnen vervolgens beslissen wat ze willen: kopen of gewoon blijven huren.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over de verkoop van huurwoningen? Neem dan contact met ons op via klantcontact@wooncompagnie.nl of neem contact op met Klantcontact via 0900-2022373 (lokaal tarief).

Nee, maar Wooncompagnie biedt huurders wel de mogelijkheid om de woning 'vrij op naam' te kopen.