De Keyser, 20 sociale huurwoningen in Middenbeemster

In Middenbeemster kunnen huurders vanaf 2018 jaar letterlijk wonen 'als een keizer'. In plan De Keyser worden 20 sociale huurwoningen gerealiseerd, die betaalbaar zijn en tegelijkertijd een statige uitstraling hebben.

De huurwoningen zijn ontwikkeld door De Beemster Compagnie, een samenwerkingsverband tussen de gemeente Beemster en BPD. De bouwwerkzaamheden starten in april 2017. De eensgezinswoningen worden gerealiseerd in drie blokken (met een diversiteit in de gevels) en voldoen aan de meeste strenge normen op het gebied van energiezuinigheid.
Deze huurwoningen zijn geschikt voor jonge gezinnen.

De woningen
De oppervlaktes van de eengezinswoningen zijn circa 110 m². De woningen beschikken over een woonkamer, 3 slaapkamers en een zolderruimte bereikbaar met vaste trap. De bergingen zijn in de tuin. De tuinen zijn gelegen op het zuiden of het westen.

De bouw
De bouw is inmiddels gestart. Naar verwachting worden de woningen medio mei 2018 opgeleverd. De woning wordt opgeleverd, met een zelf uitgekozen keuken bij Wooncompagnie, door de nieuwe huurders. 

De huurprijzen
De netto huurprijs van de eengezinswoningen bedraagt € 597,00. De huurprijs valt binnen de grenzen voor het aanvragen van de huurtoeslag. De servicekosten bedragen € 6,15. Dit bedrag komt boven de netto huur.

Interesse
De toewijzing wordt verzorgd door Wooncompagnie. Om in aanmerking te komen dient u als woningzoekende ingeschreven te staan bij Woonmatch Waterland. De woningen worden geadverteerd op www.woonmatchwaterland.nl in de periode 19 maart (vanaf 16.00 uur) t/m 25 maart 2018. U kunt reageren tot zondag 25 maart 23.59 uur, daarna sluit de reactietermijn.

De volledige toewijzingscriteria vindt u in de advertenties. Houdt u in ieder geval rekening met de volgende criteria:

  • Voorrang voor ingezetenen van de gemeente Beemster.

  • De woningen worden alleen aan gezinnen met kinderen toegewezen (hieronder vallen ook alleenstaanden met een kind).

  • U dient een huurwoning achter te laten (sociale huurwoning of particulier/vrije sector)

  • Het belastbaar huishoudinkomen mag niet hoger zijn van € 36.798,00.

Indien er onvoldoende kandidaten zijn die aan bovenstaande criteria voldoen, vervalt op dat moment de voorwaarden om een huurwoning achter te laten.

Ook interessant voor u