Heel Europa - Purmerend

Woonzorgcomplex bestaande uit 140 driekamerwoningen, vier groepswoningen, parkeervoorzieningen, een gemeenschappelijke binnentuin en talrijke voorzieningen.

foto

Project
Heel Europa ligt aan de Genuahaven in Purmerend en omvat in totaal 140 (driekamer) sociale huurwoningen vier groepswoningen voor verschillende groepen:
- 77 huurwoningen in de reguliere verhuur via Wooncompagnie;
- 50 aanleunwoningen, toegewezen door de gemeente Purmerend;
- 13 woningen geëxploiteerd door Prinsenstichting en Odion voor bewoners met een indicatie;
- 4 groepswoningen voor ouderen, met in totaal 24 wooneenheden toegewezen door de Stichting Wonen en Zorg Purmerend.

Alle woningen zijn gelijkvloers en hebben een balkon en open keuken. Elke woning heeft een badkamer met douche en een apart toilet (met 6+ pot). De oppervlakten van de woningen variëren tussen 79 en 104 m2. Ook de indelingen verschillen. In het complex komen 112 parkeerplaatsen. Elke woning heeft een berging in de kelder. Het complex beschikt over een lift.

Naast de woningen en binnentuin zijn talrijke voorzieningen aanwezig: een Grand Café, kapsalon, dienstencentrum met nachtpost, consultatiebureau, dagbestedingsruimte, ontmoetingsruimten en multifunctionele zalen voor (buurt)bewoners. 

Zorg
Een zestal zorgpartijen werken samen in Heel Europa: Stichting Wonen en Zorg Purmerend, Prinsenstichting, Regionaal Instituut Beschermd Wonen, Clup Welzijn, Centrum Jeugd en Gezin Purmerend, Regionale Stichting Wonen Plus. 

Heel Europa impressie1

Bouw
De bouw van Heel Europa startte op 3 december 2012 en bereikte in het voorjaar van 2014 het hoogste punt. De oplevering heeft in december 2014 plaatsgevonden.

Heeft u interesse in een huurwoning?
Alle woningen zijn inmiddels verhuurd.

Architect
VMX, Amsterdam

Aannemer
SBB, Beverwijk