Londenhaven - Purmerend

38 eengezinswoningen en een woongebouw met 98 appartementen

In juni 2009 werd de door gemeente Purmerend uitgeschreven prijsvraag voor de locatie Londenhaven door Wooncompagnie met het ontwerp van de Architekten Cie gewonnen. Het project ligt in het Europakwartier van de wijk Weidevenne te Purmerend.

Londenhaven is een karakteristiek stadshof, met een stevige buitenkant en een vriendelijke binnenkant. De auto's worden grotendeels onder het appartementengebouw geparkeerd, zodat het binnenhof groen blijft. Rondom het binnenhof zijn 38 eengezinswoningen en een woongebouw met 98 appartementen gerealiseerd.

Londen-Haven-Purmerend

Het project
Londenhaven is verrezen op een bijzondere locatie: in het Europakwartier van de wijk Weidevenne te Purmerend, aan het begin van de Laan der Continenten. Vlakbij de weidse Hollandse polder, de gemoedelijke binnenstad en verschillende uitvalswegen. Deze unieke plek vormt het gezicht van de hele wijk.

De tuin
De gezamenlijke Londentuin heeft een omvang maar liefst 1 hectare en is een prachtig binnenhof waar kinderen heerlijk en veilig kunnen spelen. En waar bewoners kunnen genieten van een wandeling of even kunnen genieten op één van de bankjes. De ruimte voor de tuin is gecreëerd door de auto's grotendeels onder het appartementengebouw te laten parkeren.

De woningen
Rondom het rustige, groene binnenhof zijn 38 eengezinswoningen gerealiseerd en een woongebouw met 98 appartementen. Het plan biedt een grote variatie in woningtypes en woningplattegronden aan. 
 
Het appartementencomplex (98 huur- en koopwoningen)
De basisappartementen hebben vier verschillende indelingen die passen bij iedere levensstijl. Er zijn appartementen waar kan worden gewoond in één grote ruimte of juist met veel slaapkamers.

Huur
In het appartementencomplex zitten circa 28 sociale huurwoningen, in twee verschillende types. Alle appartementen hebben een balkon van circa 7,5 meter breed en 1,5 tot 2,5 meter diep. Alle appartementen zijn reeds verhuurd. 

Koop
Er zijn 70 koopappartementen gerealiseerd. De meeste woningen hebben een oppervlakte van circa 85m², met verrschillende indelingsvarianten: van een loftwoning tot een 4-kamerappartement. Ook zijn er appartementen van circa 100m² en enkele van 117m² tot 128m². Alle appartementen hebben een balkon van circa 7,5 meter breed en 2,5 meter diep.

Eengezinswoningen (38 koopwoningen)
Rondom de tuin 38 liggen zeer bereikbare eengezins koopwoningen, die staan voor vernieuwend en flexibel wonen. De woningen kunnen létterlijk meegroeien met de gezinssituatie. De huizen omvatten ongeveer 100m² (twee bouwlagen), maar kunnen op termijn worden uitgebreid met een derde laag (totaal circa 150m²).

Daarnaast zijn er stadswoningen met kantoor of atelier voor wie wonen en werken wil combineren. De tuin van de eengezinswoningen loopt op een natuurlijke manier door in het ‘eigen’ park. Ook is er aan het binnenhof een familiehuis (zorgcomplex) gerealiseerd.

De planning
De eengezinswoningen zijn in juli en september 2012 opgeleverd.
De hoogbouw is in december 2014 opgeleverd.

Interesse in huur?
Helaas, inmiddels zijn alle huurwoningen verhuurd,

Heeft u interesse om te kopen?
Interesse in een koopwoning? Dan kunt u contact opnemen met de makelaar:

Teunisse Makelaars
Breedstraat 35
1441 AB Purmerend
T (0299) 42 09 58
E londenhaven@teunisse.nl

Meer informatie over Londenhaven vind u op www.londenhaven.nl

Architect
Architecten Cie, Amsterdam

Aannemer
HSB Bouw, Volendam