Magnusbuurt - Schagen

Als laatste project in het kader van de herstructurering van de Magnusbuurt heeft Wooncompagnie 16 sociale huurappartementen aan de Roosstraat in Schagen gerealiseerd. Het gaat om vijftien driekamerappartementen en een studio, in de sociale huursector.

Dsc 5797A

Project
Het project behelst een appartementencomplex dat in een vorm van een hoefijzer werdt gebouwd. In twee en drie lagen zijn appartementen gebouwd, die zijn voorzien van een dakkap en qua indeling sterk variëren. Het complex beschikt over een ruime centrale hal welke is voorzien van een lift. Het parkeren is opnieuw ingericht. 

De meeste appartementen hebben individuele bergingen geclusterd op de begane grond. De woningen op de begane grond hebben de beschikking over een kleine tuin, een soort van 'groen balkon'. Behoudens de studio hebben de appartementen op de verdieping een loggia. Verder is er een besloten binnentuin gerealiseerd waar alle bewoners gebruik van kunnen maken. Bij drie woningen op de begane grond zijn de bergingen geïntegreerd. Deze appartementen zijn met name geschikt voor bewoners met een lichamelijke beperking.

Hooyschuur Architecten uit Wormerveer heeft getekend voor het ontwerp van de appartementen. Dit bureau ontwierp eveneens de al eerder gerenoveerde woningen in de Magnusbuurt. Op deze manier heeft de gehele buurt dezelfde kenmerkende uitstraling gekregen. Bij Wooncompagnie staan betaalbaarheid en energiezuinigheid voorop. Bij de realisatie van de appartementen aan de Roosstraat heeft het energieverbruik ook extra aandacht gekregen. Zo werdt gebruik gemaakt van de natuurlijke toevoer en mechanische afvoer van lucht. Verder beschikken alle woningen over vloerverwarming.

Architect
Hooyschuur Architecten bna, Wormerveer

Aannemer
De Geus Bouw, Broek op Langedijk

Opgeleverd
Eerste kwartaal 2016.

Interesse
Alle woningen zijn inmiddels verhuurd.

Wilt u de verhuurtekeningen bekijken? Klik dan hier.