Pinksterblom - Schermerhorn

15 zeer betaalbare appartementen voor starters, alleenstaanden en senioren

Het project
In het hartje van Schermerhorn, tegenover het nieuwe zorgcentrum aan het Hornplein is een nieuw appartementencomplex gerealiseerd: "De Pinksterblom".

De woningen

Wooncompagnie breidt met dit project haar sociale huuraanbod uit, in dit geval met 15 zeer betaalbare appartementen voor starters, alleenstaanden en senioren.
De appartementen worden tussen de 75 m² en 90 m² groot en bevinden zich in de categorie sociale huur. Ze hebben een of twee slaapkamers, zijn gelegen op begane grond, eerste of tweede verdieping en beschikken allen over een buitenruimte of balkon.

Bouw

Op 16 augustus 2010 is de eerste paal de grond ingaan. De grond is op intensieve wijze bouwrijp gemaakt. Dat was nodig voor de speciale manier van heien die overlast voor omwonenden minimaliseert. Het project is in het 3e kwartaal 2011 opgeleverd.

Verhuur
Bij de toewijzing van de appartementen is onderscheid gemaakt tussen "woningzoekenden van de regio" en "vestigers". Woningzoekenden van de regio gaan in principe voor op vestigers. Het appartement is toegewezen aan de kandidaat met de langste inschrijftijd.

Architect

Cornelis de Jong architecten, Middenbeemster

Aannemer
Koning Bouw Volendam