Veenderijvaart - Broek in Waterland

15 sociale huurwoningen (+ 46 koopwoningen door HSB)

Het project
Op het terrein achter de woningbouw aan de Wagengouw, grenzend aan de Veenderijvaart, heeft Wooncompagnie in samenwerking met Hein Schilder Bouw uit Volendam 64 woningen gebouwd. Hiervan zijn 46 koopwoningen en 15 sociale huurwoningen. De koopwoningen zijn ontwikkeld door Hein Schilder Bouw en Wooncompagnie is verantwoordelijk voor de realisatie van de 15 huurwoningen.

Indeling
De ééngezinswoningen zijn uitgevoerd in 2 typen. Zowel 3- als 4-kamerwoningen. Op de begane grond is naast de woonkamer een aparte keuken aanwezig. Onder de trap in de woonkamer vindt u een royale bergkast. De toiletruimte is toegankelijk vanuit de hal. Op de verdieping zijn 2 respectievelijk 3 slaapkamers en een badkamer. Onder de kap vindt u nog een bergzolder. De huur van de eengezinswoningen bedraagt ca. € 648,=.

De appartementen herbergen alle noodzakelijke voorzieningen zoals sanitair, open keuken, woonkamer en een royale slaapkamer. De appartementen op de begane grond hebben de beschikking over een tuin. De verdiepingsappartementen hebben een balkon. Elke woning heeft een privétoegang vanaf de straat. De huur van de appartementen bedraagt zo'n € 551,-.

De bouw
De bouw van het project is in september 2011 gestart. De oplevering heeft in september 2012 plaatsgevonden.

Architect
W3 Architecten en Ingenieurs bv, Broek in Waterland

Aannemer
HSB (Hein Schilder Bouw), Volendam