Wil je betaalbaar wonen, in een aantrekkelijke woonomgeving? Dat kán, in één van de acht sociale huurwoningen voor jongeren, die verrijzen in hartje Ilpendam!

Wethouder Jelle Kaars vande gemeente Waterland en directeur-bestuurder Stefan van Schaik van Wooncompagnie tekenden het koopcontract voor de grond waar vroeger de Sebastianusschool stond. Wooncompagnie realiseert op deze plek acht woningen voor Waterlandse jongeren onder de 26 jaar. De huur van de woningen bedraagt maximaal € 607,46 per maand (prijspeil 2019). Voor de kleinere woningen geldt een huurprijs van € 424,44 (prijspeil 2019) per maand, als de huurders jonger zijn dan 23 jaar.

‘Betaalbaar en prettig wonen’
‘Wooncompagnie wil dat mensen prettig en betaalbaar wonen, tevreden zijn met hun woning en woonomgeving,’ zegt Stefan van Schaik. ‘We zijn ook blij dat we op deze bijzondere plek in Ilpendam woningen kunnen realiseren waar jongeren een mooie start kunnen maken op de woningmarkt. Wij werken aan de best mogelijke woning, tegen de laagst mogelijke prijs en hopen dat we de goede samenwerking met de gemeente op andere woningbouwlocaties kunnen uitbreiden en intensiveren.’


Voor elk wat wils…
De realisatie van de jongerenwoningen maakt onderdeel uit van een groter plan. Op de nabijgelegen grond van de RK Parochie verrijzen drie seniorenwoningen en in het gebouw van de tandartspraktijk twee sociale koopappartementen. Jelle Kaars: ‘Hiermee worden op een relatief kleine locatie in totaal dertien woningen gerealiseerd, in de sociale huur en vrije sector, voor elk wat wils, jongeren en senioren. De woningbehoefte is namelijk zeer groot in onze gemeente, vooral aan betaalbare woningen voor deze doelgroepen.’


Bestemmingsplan
Voor de bouw van de woningen loopt er een bestemmingsplanprocedure. Zodra het bestemmingsplan klaar is, kan vergunning worden verleend en worden gestart met de bouw.