Waar voorheen het bedrijf Oudshoorn aan de Zuiderweg in Schagen gevestigd was, bouwt Bot Bouw zes appartementencomplexen. Het wordt een mix van koopappartementen in de vrije sector, sociale koop- en huurappartementen én appartementen voor middenkoop. 

In totaal zijn het 124 woningen, waarvan 28 sociale huurappartementen voor Wooncompagnie. Alle appartementen beschikken over een tuin of balkon. De gebouwen worden in een parkachtige omgeving gerealiseerd, vlakbij het gezellige centrum en het station van Schagen.

Locatie: Schagen, Zuiderweg


Woningen

Onze woningen zijn zo’n 64m² groot en hebben allemaal drie kamers. Iedere woning heeft een fietsenberging op de begane grond. Parkeren kan in de wijk, ieder huishouden komt in aanmerking voor één parkeervergunning. Natuurlijk zit er een lift in het gebouw, dus ook voor ouderen of mindervaliden wordt dit een fijne plek om te wonen. We bouwen deze woningen voor een woongemeenschap, een woongemeenschap die nog moet ontstaan. De buren moeten iets voor elkaar betekenen en iets voor elkaar over hebben. Daarnaast moet het een veilige woonomgeving worden voor een aantal jong volwassenen met autisme.

Huurprijs
De huurprijs varieert tussen de hoge aftoppingsgrens (€ 678,66) en de liberalisatiegrens (€ 763,47 prijspeil 2022).

Interesse
Deze woningen zullen worden geadverteerd op de website van Woonmatch Kop van Noord Holland. De toewijzing van de huurappartementen wordt verzorgd door Wooncompagnie. Toewijzing is aan de hand van de inkomenscriteria en motivatie waarin men aangeeft wat diens bijdrage aan de woongemeenschap zal zijn. Geïnteresseerden voor deze woningen moeten zijn ingeschreven bij Woonmatch Kop van Noord Holland. Daar zullen de woningen kort voor oplevering op worden geadverteerd.

Nieuws
​28 nieuwe sociale huurappartementen De Veldwachter in Schagen