< Terug naar overzicht

Er komen 12 nieuwe sociale huurwoningen in Tuitjenhorn

12 sociale huurwoningen tuitjenhorn-intentieovereenkomst 24 april 2019 - 12 nieuwe sociale huurwoningen toegevoegd in Tuitjenhorn
Zeeman Real Estate en Wooncompagnie ondertekenen intentieovereenkomst

Woensdag 24 april jl. ondertekenden Peter Langenberg, directeur van Zeeman Real Estate, en Stefan van Schaik, directeur-bestuurder van Wooncompagnie, een intentieovereenkomst voor de nieuwbouw van 12 sociale huurwoningen in het plan Het Nieuwe Glas aan de Delftweg 15 in Tuitjenhorn. De nieuwe woningen komen op de plek van voormalige bedrijfsgebouwen van zaadveredelaar Nickerson Zwaan.

Ontwerpproces wordt gestart
Nu de intentieovereenkomst is ondertekend, start Wooncompagnie het ontwerpproces van de 12 woningen. Stefan van Schaik is enthousiast over dit project: “Met de huidige woningmarkt is het altijd prettig we woningen toevoegen binnen de sociale huursector. Met dit project realiseren we mooie woningen voor verschillende bewoners in de gemeente Schagen”.

Onderdeel van groter plan
De 12 sociale huurwoningen woningen maken onderdeel uit van een groter plan. In het totale plan worden 60 nieuwe woningen op het voormalige bedrijfsterrein gerealiseerd. Het betreft vrijstaande woningen, 2 onder 1 kap-woningen, seniorenwoningen met een mooie mix van koop- en sociale huurwoningen. Zeeman Real Estate is initiator van dit plan. De heer Langenberg van Zeeman Real Estate is erg enthousiast over de samenwerking: “Met de realisatie van het plan wordt tegemoet gekomen aan de dringende vraag naar nieuwe woningen in Tuitjenhorn. Ook de gemeente en de dorpsraad hebben zich reeds enthousiast getoond over de opzet en het voorlopig ontwerp van het plan”, aldus de heer Langenberg.

 Wilt u in aanmerking komen voor een sociale huurwoning? Schrijf u dan in bij Woonmatch Kop van Noord Holland: www.woonmatchkopnh.nl

Heeft u interesse in een koopwoning en/of bouwkavel? Kijk dan op www.woneninhetnieuweglas.nl.